Index Vakbarát Hírportál

Szalai csapatkapitány lesz, vezért akar belőle Rossi

2018. szeptember 6., csütörtök 22:01

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este mutatkozik be a Nemzetek Ligájában, és Dzsudzsák Balázs távollétében a Bundesliga góllövőlistáját vezető Szalai Ádám lesz a csapatkapitány.

Szalai mindkét fordulóban eredményes volt, előbb Münchenben talált be a Bayern ellen, majd a Freiburg ellen duplájával ő fordította meg a meccset.

A 30 éves csatár 2010-ben egyszer már fontos gólt lőtt Finnországban, ő szerezte meg a vezetést, Dzsudzsák a 94. percben egy pontos kontra után vágta be a győztes gólt.

"Aki ismer pontosan tudja, hogy számomra mennyire fontos a válogatott. Éppen ezért óriási megtiszteltetés, hogy én vezethetem majd a csapatot a pályára Tamperében és a Groupama Arénában.

Ahogy a csatár szerepkörét, úgy a csapatkapitányét is úgy szeretném ellátni, hogy azzal nagy segítségére legyek a csapatnak"

- magyarázta a csatár az MLSZ hivatalos honlapján.

Az első meccsére készülő, Honvéddal bajnok Marco Rossi kikérte a csapat véleményét, és a játékosok megerősítették, hogy jó döntés hoz, ha Szalain lesz a karszalag.

"Azt várom tőle hogy vezér legyen a pályán és a pályán kívül is, a fiatalokat folyamatosan segítse és pozitív gondolatokkal, meglátásokkal segítse a társait és így a csapatot is"

- magyarázta az olasz szakember.

A finnek elleni meccs 18 órakor kezdődik szombaton, az Index élőben közvetíti.

A Nemzetek Ligájában minden pont és gól is sokat érhet, mert az ötvenöt résztvevőt rangsorolja az UEFA, és miután az Eb-selejtezőknek végük, utána töltik fel a 16-os playoffot. Mindez már csak 2020-ban lesz.

Rovatok