Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Egy új korszakot akarunk kezdeni a magyar futballban

2018. szeptember 7., péntek 19:55

Megtartotta sajtótájékoztatóját Marco Rossi a szombati Finnország elleni Nemzetek Ligája mérkőzés előtt Tamperében. Nagyjából összeállt már a fejében a kezdő, de szerinte nem elég csak a finnek elleni mérkőzésre koncentrálni, majd beszélt a válogatott új csapatkapitányáról és a mérkőzés előtti érzéseiről. A szövetségi kapitány mellett még Lovrencsics Gergő válaszolt az újságírók kérdéseire.

Mindenki tudja a csapatban, mennyire fontos ez a mérkőzés: nemcsak nekem, hanem a játékosoknak és az országnak is. Ez számomra egy teljesen új érzés, nem mondhatom, hogy nem izgulok. Egy új érát akarunk kezdeni a magyar futballban 

– mondta Rossi.

Finnországot egy kemény, agresszív csapatnak tartja, ami valószínűleg most is 4-4-2-es felállásban fog pályára lépni. Azonban szerinte felkészült a csapat, jól ismerik a finneket, magabiztosan várják a találkozót.

A kezdő csapat egyelőre azonban még nem állt össze véglegesen a fejében, ugyanis nem csak a finnek elleni mérkőzésre, hanem a keddi Görögország elleni találkozóra is gondolnia kell. 

Megvan a stratégia és a koncepció, de a végén úgy is a játékosok fogják jelenteni a különbséget.

Arra a kérdésre, hogy miért Szalai Ádámot választotta a csapat kapitányának, azt mondta, hogy ezt a keret rutinosabb tagjaival közösen döntötték el. Szerinte Szalai egy kiváló vezér, a csapat legtapasztaltabb tagja, megérdemli a karszalagot, de ettől még a többiektől is elvárja, hogy vezérekként viselkedjenek a pályán.

A szövetségi kapitány után Lovrencsics Gergőn volt a sor. Elmondta, hogy nagyon jó érzései vannak, motiváltan várja a csapat első NL-mérkőzését és szeretnék meg is nyerni a találkozót. Rossit pedig egy nagyon felkészült edzőnek tartja, aki kiválóan ismeri a saját és az ellenfél játékosait is, szerinte a kevés idő ellenére tökéletesen felkészítette őket és tudják, mit kell tenni a győzelemért.

Rovatok