Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Mindig küzdeni fogunk és sosem adjuk fel

2018. szeptember 12., szerda 17:40

Marco Rossi szövetségi kapitánynak összejött az, ami még Dárdainak sem: a magyar válogatott a vezetésével megverte a görögöket. A meccs után az olasz szakember és a játékosok is pozitívan értékeltek, most azonban Rossi bővebben is megszólalt, az MLSZ-nek beszélt a csapattal eddig eltöltött napjairól, valamint az első két meccséről.

Őszintén mondom, fantasztikusak voltak a játékosok! Az első pillanattól kezdve nagyon odafigyeltek arra, hogy mindent megcsináljanak az edzéseken, amit kérünk tőlük.

– mondta Rossi, hozzátéve, hogy az edzőnek nincs annál jobb érzése, mint amikor a játékosaitól azonnal viszontlátja a pályán, amit kért tőlük.

Szerinte mindenki nagyon profin dolgozott és viselkedett, azok is, akik nem kaptak játéklehetőséget, ezzel pedig ők is nagyban kivették a részüket a győzelemből.

Ettől még azért van hova fejlődni, Rossi úgy gondolja, sokkal jobban kellene bízni magukban és a képességeikben, az ezekből adódó lehetőségeiket pedig szervezettebben kellene kihasználniuk a játékosoknak. Konkrétumokat is mondott:

A következő összetartás alatt ezen fognak dolgozni, és bár ezekhez időre és megfelelő önbizalomra van szükség, a keddi győzelem mindenképpen jót tesz a csapatnak.

A kapitány arról is beszélt, hogy októberben nagyon nehéz dolga lesz a válogatottnak az észtek ellen, mert velük a görögöknek is meggyűlt a baja, a meccseik alapján pedig biztosan igen kellemetlen ellenfél lesznek.

Rossi a szurkolókkal kapcsolatban elmondta, úgy látta, hogy nagyjából negyedórával a meccs vége előtt érkeztek meg a szurkolók a Groupama Arénához, minden bizonnyal azért,

mert látták a tévében, hogy a fiúk harcolnak, küzdenek a győzelemért, ezért úgy döntöttek, hogy valamilyen módon megpróbálják támogatni őket ebben a nehéz helyzetben.

A stadionon kívülről is fantasztikusak voltak a drukkerek, szerinte ez a gesztus bizonyítja, hogy a magyarok mennyire szeretik a focit és mennyire szeretnék támogatni a nemzeti csapatot.

Rossi kitért arra is, hogy szerinte egyértelmű, hogy a játékosok számára borzasztóan fontos a válogatott, de sokszor a rajtuk lévő nyomás kicsit megnehezíti a dolgukat, hiszen többségében huszonéves fiatalokról beszélünk, akiknek még meg kell tanulniuk kezelni az ilyenfajta nyomást. A győzelem iránti vágyuk, küzdeni akarásuk ugyanakkor megkérdőjelezhetetlen, a szurkolók pedig olyan csapatot szeretnének látni, amely harcol és sosem adja fel.

Az olasz szakember hozzátette, jelen pillanatban éppen ezt tudja biztosra ígérni a szurkolóinknak, hogy

mindig küzdeni fognak és sosem adják fel.

Rovatok