Index Vakbarát Hírportál

Neymar a bírót is átpasszolta, de mi ebben a pláne?

2018. szeptember 13., csütörtök 10:17

El Salvador ellen nem túl nagy kihívás nyerni a brazil válogatottnak, be is húzták simán a barátságos meccset 5-0-ra.

Neymar egy büntetőgólt szerzett, de a nagy mozdulata egy aprócska, ám annál nehezebb passz volt a középpályán. Egy késleltetett kényszerítő Coutinhóval: megkapta a labdát, egy érintessel átvette, eggyel visszapasszolta a társának, aki eközben több mint 10 méter tett meg.

Ránézésre tök egyszerű a dolog, csakhogy ezzel az egy passzal 3 embert játszott át Neymar. És ha jól megnézzük, még a bírót is, mert - ahogy rengeteg ostoba játékvezető a világfutballban - neki is sikerült a pálya közepén helyezkednie, a passzsávba férkőznie a labdát birtokló és megjátszandó csapattársa közé.

Vagyis Neymarnak fel kellett mérnie:

És ezek után még be kellett tennie a labdát abba a vékonyka folyosóba, amin egy védő sem tud belekapni, olyan ütemben, hogy Coutinhóhoz még az előtt eljusson, hogy egy negyedik védő megtámadná.

Neymarnak ez rutinmunka, de azért tudjuk, hogy ezt így megcsinálni, kicentizni nagyon nehéz - az ilyen aprónak tűnő dolgok választják el a klasszist az átlagtól.

Na meg az a látványosabb és feltűnőbb dolog, amit a másodszor válogatott Richarlison csinált a meccsen. Neymartól kapta a labdát, az volt a kulcs, hogy egyből ellőtte, és hogy: védhetetlenül csavarodott a bal felsőbe.

Nehezítő tényező neki is volt - mint Neymarnak a bíró az imént -, a jobbszélső, Douglas Costa, aki szintén ráment a labdára, amit nem neki szántak, és majdnem leütközte Richarlisont. Az Everton-csatárnak őt is meg kellett előznie első válogatottbeli góljához.

Rovatok