Index Vakbarát Hírportál

A Hertha rém okos szabadrúgása csak a dráma közepe volt

2018. szeptember 15., szombat 17:39

Három forduló után is veretlen maradt Dárdai Pál csapata, a Hertha a 2018-19-es Bundesliga-idényben, de ahhoz is közel jártak, hogy a Bayern München mellett megmaradjanak százszázalékos csapatnak.

A Hertha a 61. percben, az U21-es Javairo Dilrosun góljával szerzett vezetést, és az előnyt egészen a hajráig tartani is tudták, az utolsó percekben viszont nagyon beindult a mérkőzés.

A 85. percben a Wolfsburg szabadrúgáshoz jutott a tizenhatos előtt, de a videóbíró segítségével addig nézték a jelenetet, amíg kiderült – jogosan –, hogy a Hertha a tizenhatoson belül szabálytalankodott, így tizenegyes jött, amit Yunus Malli értékesített is.

A Hertha érezte, hogy meglehet a győzelem, és rákapcsoltak az utolsó percekre, és ki is harcoltak egy szabadrúgást veszélyes helyről, amit Ondrej Duda nagyon okosan, a sorfal alatt átlőve váltott gólra.

A Wolfsburgnak maradt viszont a hosszabbításra némi lendülete, és Admir Mehmedi góljával másodszor is kiegyenlítettek.

Az idegenbeli döntetlennel a Hertha 7 pontjával e negyedik helyen áll a bajnokságban a harmadik forduló közepén. A Bayer Leverkusent 3-1-re legyőző, még mindig százszázalékos Bayern München vezeti a tabellát.

Eredmények

Rovatok