Index Vakbarát Hírportál

Zlatan csodagóllal csatlakozott Messi és CR elitklubjáthoz

2018. szeptember 16., vasárnap 09:00

Hatalmas, fordulásból szerzett góllal érte el pályafutása során az 500 találatot Zlatan Ibrahimovic, a Los Angeles Galaxy svéd csatára. A Galaxy magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Toronto vendége volt, és bár kikaptak 5-3-ra, Ibrahimovicnak sikerült némileg elhomályosítani a hazai sikert.

A svéd a 43. percben, már 3-0-s hátrányban szépített egy álomszerű fordulással, a levegőben, másoktól szokatlan, Ibrahimovictól viszont pont, hogy megszokott furcsa mozdulattal húzta be a kapuba a beívelt labdát.

Ez volt Ibrahimovic karrierjének 500. találata, és bár ennyit azért páran már lőttek – a Wikipedia nem teljesen pontos nyilvántartása szerint Zlatan minimum a 28, játékos, aki 500 fölé jutott –, az aktív játékosok közül viszont csak neki, Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak van legalább 500 gólja.

A Galaxy a második félidő közepére felállt 0-3-ról és egyenlíteni is tudott, a hajrá viszont a hazaiaké volt, 5-3-ra nyert a Toronto.

Betalált hajnalban Németh Krisztián, a Sporting Kansas City játékosa is, ők a San José Earthquakest ütötték i idegenben egy 5-1-es sikerrel. Ez persze nem annyira meglepő, a Sporting az első helyen áll a nyugati főcsoportban, ahol a San José az utolsó. Némethék ezzel a legutóbbi hét meccsükből hatot megnyertek. Németh csapata negyedik gólját lőtte, egy kontra végén szinte kihagyhatatlan ziccerben kapta a labdát, nem is hibázott. (Németh gólja 2:35 után.)

Rovatok