Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi remekül érzi magát Németországban

2018. szeptember 20., csütörtök 12:17

Gulácsi Péter nevével fémjelzett videót adott ki szerdán az RB Leipzig, melynek lényege alapvetően a 2024-es német Eb melletti kampányolás, emellett azonban kiderült belőle az is, hogy a magyar kapus remekül érzi magát Németországban, és esze ágában sincs elhagyni az RB Leipzig csapatát.

Az én karakteremhez is illik ez az ország, én is egy szervezett, rendezett személynek tartom magamat.

– mondta Gulácsi, aki már három éve él Lipcsében.

Mint mondta, az életkörülmények, csakúgy mint a futballban lévő körülmények a lehető legmagasabb szinten vannak, ami ad egyfajta biztonságot, pont emiatt gondolja, hogy amíg lehet, szeretnének is Németországban maradni. Azt is megjegyezte, hogy mostanában egyre népszerűbb a németeknél a tudatos táplálkozás.

Szerinte Németországban a futballnak óriási hagyománya van, hétvégenként lehet is ezt érezni egy-egy forduló alkalmával. Minden futballistának az az álma, hogy ilyen környezetben léphessen pályára, az pedig, hogy rend és biztonság van a stadionokban, illetve hogy játékosként csak a futballra tudnak koncentrálni, az óriási plusz erőt jelent nekik – tette hozzá.

2024, Európa bajnokság – jó kezekben a németeknél

– fejezte be végül a magyar válogatott hálóőre. Erre a tornára egyébként két ország nyújtotta be a rendezési szándékát, a némete és a törökök, úgyhogy elég nagy az esély arra, hogy Németországban lesz majd az Eb.

Rovatok