Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák megmagyarázza, miért maradt az Egyesült Arab Emírségekben

2018. szeptember 21., péntek 06:46

Miután Dzsudzsák Balázst sokan kritizálták amiatt, hogy 31 évesen egy európai klub helyett az Egyesült Arab Emírségek bajnokságába nemrég feljutó al-Ittihad Kalba játékosa lett – a Bors szerint évi minimum 2,2 millió euróért, azaz 700 millió forintért –, a játékos a pénteki Nemzeti Sportban egy nyílt levélben magyarázta meg döntését. Ebben leszögezi:

A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben–, hogy érek még valamit, ezen a szinten is.

Ezért egy magasan jegyzett bajnokságba vagy egy nemzetközi kupában érdekelt klubba szeretett volna igazolni. Csakhogy a nyár alatt nem kapott megfelelő ajánlatot, pedig „majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők". Dzsudzsák állítja: tisztában volt azzal, hogy az eddigi bére töredékét keresheti meg Európában.

Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.

A közlemény érdekes része, amikor a holland élvonalról ír, ami szívéhez közeli lett volna. Az ambícióik azonban nem egyeztek. A Fortuna Sittard kereste őt, a holland liga most két BL-csapatot ad a főtáblára, legalább olyan erős, mint amikor ő ott hírnevet szerzett. 

Így maradt az Al-Ittihad Kalba, az újonc csapat már a nyár elejétől folyamatosan kereste őt, várt rá.

Mivel Dzsudzsák két évet már eltöltött az Egyesült Arab Emírségekben, ezért kézenfekvő volt, hogy itt folytatja tovább. Nem Hollandiában, hanem egy kevéssé elismert bajnokságban kell majd a bennmaradásért harcolnia.

A döntésben erősen motiválta, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány – a játékos szerint érthető módon –

csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom. Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Dzsudzsák megmagyarázza, miért maradt az Egyesült Arab Emírségekben

Nem a pénz miatt nem igazolt Európába, különben is, a válogatott az első számú klubja.

486 · Sep 21, 2018 06:46am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok