Index Vakbarát Hírportál

Búcsú a stadiontól, aminek építésénél a kis Puskás Ferenc is tolta a taligát

2018. szeptember 22., szombat 14:32

Szombaton búcsúztatta a Budapest Honvéd labdarúgócsapata a legendás Bozsik-stadiont. A kispesti pályát 1938-ban adták át és 1986 óta viseli Bozsik József, az Aranycsapat jobbfedezetének nevét. A stadion annak idején közösségi összefogás segítségével épült, így a munkában az akkor alig 8-10 éves Puskás Ferenc is részt vett. Merthogy – ki ne tudná – Puskás Ferenc számára a hazát elsősorban Kispest jelentette, a pálya közvetlen szomszédságában nőtt fel, édesapja a kispesti csapat edzője volt, itt kezdett el igazolt játékosként futballozni és Magyarországon nem is játszott más klubnál sosem.

Amikor tehát a kispesti stadiontól búcsúzik a magyar futball, akkor Puskás életének egy fontos darabjától is örökre elköszönünk. Mert lehet hogy sokkal szebb és jobb lesz az új pálya, amit a sokadik kiírásra végre eredményesen zárult pályázat nyomán felhúznak, de azon az építkezésen nem a kis Öcsi tolja majd a taligát.

Amikor Puskás 1990-ben hazatért, a Kispesti TV-nek beszélt pár mondatot minderről, mutatva, hol állt a házuk és visszaemlékezve a régi barátokra és a szombaton örökre búcsúzó stadion építésére.  

Borítókép: Drónnal készült felvételen a kispesti Bozsik József Stadion 2017. május 27-én. Fotó: Ruzsa István/MTI

Rovatok