Index Vakbarát Hírportál

Ismét kikapott nemezisétől Dárdai Pál

2018. szeptember 25., kedd 18:22

A Werder Bremen ellen lépett pályára idegenben a Hertha BSC a Bundesliga ötödik fordulójában. Dárdai Pál még soha nem győzte le a bérmai csapatot, most saját fiával a kezdőben próbálta megtörni ezt a rossz sorozatot, de a Werder így is túl nagy falat volt. 

Már az első perctől kezdve a Werder dominált, de csak egy elképesztően szerencsés találattal sikerült megszerezniük a vezetést a 11. percben:

A gól után némileg összekapta magát a Hertha, volt is esélye az egyenlítésre, Dárdai játékosainak azonban még az üres kaput sem sikerült eltalálniuk. Az utolsó percekben ugyanakkor ismét dominálni kezdett a Werder, a 45. percben a szerb Milos Veljkovic meg is szerezte a hazaiak második találatát egy szöglet után.

A szünet jót tett a Herthának. Dárdai rendet tett a fejekben (lecserélte a gyengén védő Rune Jarsteint Thomas Kraftra), a talán kicsit elkényelmesedő Werder pedig nyolc perc alatt gólt kapott: Javairo Dilrosun lőtt lehetetlen szögből a kapuba.

Nem tartott azonban sokáig Dárdai öröme: a 65 percben egy buta szabálytalanság miatt kapott jogosan büntetőt a hazai csapat, Max Kruse pedig nem hibázott.

Ezzel gyakorlatilag véget is ért a találkozó: a hazaiak nem erőltették már meg magukat, Dárdai csapata pedig tehetetlen volt. Tovább tart tehát a Hertha rossz sorozata, 2006 óta nem tud nyerni Brémában. Dárdai Palkó most először volt kezdő a Bundesligában, végül 64 percet kapott az apjától.

A 3-1-es győzelmével megelőzte a Herthát a Werder Bremen, és ha ideiglenesen is, de második a bajnoki pontversenyben. 

1a

Rovatok