Index Vakbarát Hírportál

Sallai és Szalai is ünnepelhet, elveszítette első pontjait a Bayern München

2018. szeptember 25., kedd 20:39

Sallai Roland felépült kisebb sérüléséből, így ismét a kezdőben kapott helyett a Freiburgban. A német csapat az eddig pont nélkül álló Schalkét fogadja, megint nagy napja lehet a 21 éves magyar tehetségnek. Sallai mellett Szalai Ádám is kezd, a Hoffenheim a Hannover 96 vendégeként lép pályára

Freiburg – Schalke 04

A forduló előtt a Schalke 04 volt az egyetlen csapat a Bundesligában, ami pont nélkül állt a bajnoki tabellán. A Sallaival a kezdőben felálló Frieburg sem kezdte sokkal jobban a szezont, azonban az előző fordulóban – elsősorban a magyar támadónak köszönhetően – megszerezte első győzelmét, és most is esélyesként lépett pályára.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben azonban a Schalke uralta az első félidőt, többet volt a vendégeknél a labda és a kapura is veszélyesebb volt. Hét lövésből három el is találta a kaput, míg a Frieburg játékosai egyszer sem tesztelték Fahrmann kapust, és örülhetnek, hogy 0-0-val mehettek a szünetre.

A második félidőre már összekapta magát a hazai csapat, és ha jobban nem is, de legalább eredményesebben futballozott ellenfelénél: az 52. percben Florian Niederlechner megszerezte a mérkőzés első és egyetlen gólját. 

 Sallai végigjátszotta a mérkőzést, egy sárga lap került a neve mellé.

1a

Hannover 96 – Hoffenheim

Szalai Ádám is a kezdőben kapott helyett a Hannover elleni mérkőzésen a Bundesliga ötödik fordulójában. A magyar csatárnak nem igazán sikerült kitűnnie az első félidőben, de Joshua Brenet góljával így is vezet a vendég csapat.

A Hannover nem játszott alárendelt szerepet, próbálkozott az egyenlítéssel, de a második gólt is a Hoffenheim szerezte, és bár ezután sikerült szépíteni, a 93. percben Belfodil végképp eldöntötte a találkozót. Szalai Ádám Sallaihoz hasonlóan végigjátszotta a mérkőzést.

1a

Bayern München – Augsburg

A négy forduló után hibátlan Bayern München hazai pályán fogadta a középmezőny végéhez tartozó Augsburgot. A vendégek győzelmére 23-szoros pénzt fizettek volna a fogadóirodák, a Bayern azonban nem tudott élni a lehetőségeivel, a bajorok egy 87. percben bekapott gól miatt veszítették el első pontjaikat a bajnokságban. 1-1 lett a mérkőzés vége.

Rovatok