Index Vakbarát Hírportál

A tökéletesen játszó Hertha lenullázta Bayern Münchent

2018. szeptember 28., péntek 20:23

Hazai pályán fogadta a  bajnokságot vezető Bayern Münchent a Hertha a Bundesliga 6. fordulójának nyitómérkőzésén. Csak három pont a bajorok előnye Dárdai Pál csapatával szemben, de így is a vendégek voltak a mérkőzés toronymagas esélyesei. Dárdai ugyanakkor hibátlan taktikával állt elő, remekül felkészítette a csapatát, ami egy 2-0-s bravúrgyőzelemben csúcsosodott ki.

Hiába voltak a bajorok a mérkőzés esélyesei, Dárdai csapata meglepte a Bayern Münchent. A Bundesliga messze legerősebb csapata egyszerűen képtelen volt mit tenni a Hertha stabil védekezése ellen, a hazaiaknak ráadásul támadni is volt erejük. A 22. percben Neuernek kellett óriásit védenie, a kipattanóra Kalou próbált lecsapni, de a visszaérő Boateng buktatta – büntetőhöz jutott a Hertha.

Vedad Ibisevic állt a labda mögé és nem hibázott, 1-0 a hazai csapat javára. A bekapott gól után kicsit magasabb fokozatba kapcsolt a Bayern, de a félidő végéig nem sikerült eltalálnia a kaput. Nem úgy Dárdai csapata:

a 44. percben egy gyönyörű akciót vezetett a Hertha, miután a szlovák középpályás, Ondrej Duda bombázott a léc alá: 2-0.

A szünetben vért ivott a Bayern, brutális nyomás alá helyezték a Herthát. Dárdai játékosai még véletlenül sem lépték át a felezővonalat, Neuernek semmi dolga nem volt a második játékrészben. 

A bayern 70 százalékban birtokolta a labdát, összesen 23-szor lőtt kapura.

Dárdai taktikája azonban tökéletesen működött, a rengeteg lövésből csak négy ment kapura, Kraft pedig valamennyit hárította. 2-0-ra győzött így a Hertha, kilenc év után sikerült újra legyőzni a Bayern Münchent, a magyar tréner csapata pedig jelenleg csak a gólarány miatt nem vezeti a német bajnokságot.

1a

Rovatok