Index Vakbarát Hírportál

Rossiék a magyar válogatottba hoznák Dárdai fiát

2018. október 1., hétfő 16:33

Nemrég két nap alatt Dárdai Pál két fia is pályára lépett a német korosztályos  válogatottban, Márton az U17-eseknél mutatkozott be, míg Palkó az U20-as német csapatban tette ugyanezt. Ennek ellenére az MLSZ nem tett le arról, hogy a magyar válogatottba csábítsa a szélső középpályást játszó legidősebb Dárdai fiút, legalábbis Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt az MLSZ honlapján, hogy megszerezné a magyar csapatnak a Hertha BSC 19 éves játékosát.

Az MTI cikke szerint Rossi Michael Boris szövetségi edzővel dolgozik Dárdai megszerzésén, „Palkó azonban még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné erősíteni” – írják.

„Édesapjával egyeztettem és jeleztem felé, hogy Palkóról semmiképp sem szeretne lemondani a magyar válogatott. Abban maradtunk, hogy Palkó fejlődése érdekében hagyunk számára időt ennek megfontolására, hiszen – ahogy Willi Orban esetében is láthattuk – egy fiatal játékos számára ez nehéz döntés, ugyanakkor más nem határozhat ebben a kérdésben helyette” – nyilatkozta Marco Rossi.

Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzőjeként már többször lehetőséget adott fiának - aki már Berlinben született - ebben a szezonban a Bundesligában, a Werder Bremen otthonában kezdőként lépett pályára.

Rovatok