Index Vakbarát Hírportál

Rossi kiiktatná a szerencsefaktort

2018. október 1., hétfő 23:03

Azon dolgoznak a magyar labdarúgó-válogatottnál Marco Rossi és a stábtagok, hogy a csapat mérkőzésein minél kevesebb szerep jusson a szerencsének, árulta el a szövetségi kapitány hétfő este az M4 Sportnak adott interjújában.

Rossi elmondta, hogy a Nemzetek Ligája-csoportban a görögöket tartja a legerősebbnek, még akkor is, ha a két győzelemmel álló Finnország vezeti az állást. Ez leginkább a nagyszerű, ugyanakkor szerencsés kezdésüknek köszönhető – a finnek a magyarok elleni győzelemmel kezdtek, majd az észteket verték 1-0-ra.

A szerencse nagyon fontos az életünkben, és nem csak a futballban. Nekünk azért kell keményen dolgoznunk, azért kell jól végeznünk a munkánkat, hogy ennek minél kevesebb szerepe legyen. Az eddigi találkozókat figyelembe véve Finnország volt a legszerencsésebb: habár vannak jó képességű játékosai, és jó csapatról van szó, de jobban áll, mint megérdemelné

– idézte Rossit az MTI.

Az 54 éves edző meglátása szerint soha nem szabad megelégedni az eddigiekkel, és bár láthatóak voltak jó dolgok együttesétől a görögök ellen, az is nyilvánvaló, hogy van még miben fejlődnie.

„Az eredmény mindennél fontosabb, de dolgoznunk kell azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Ez most a feladatunk. Persze nem vagyunk varázslók, de intelligens csapatom van, a munka, a hozzáállás és az akarat meghozza gyümölcsét” – folytatta Rossi, hozzátéve, hogy

a győzelem nem tervezhető, de az igen, hogy olyan keretünk legyen, amely bátran, felemelt fejjel fut ki a pályára.

Éppen ezért olyan játékosokra van szüksége, akik mindent megtesznek a sikerért. Szerinte ez sem garancia a győzelemre, de az a csapat, amelyiknek a kvalitása mellett a hite is megvan a sikerre, nem kap ki mindig.

Az RB Leipzigből behívott Willi Orban kapcsán elmondta, jó, hogy egy topbajnokságból érkezik, kiváló játékos, és ahogy őt, úgy a többi kettős, hármas állampolgárt is szívesen látják a csapatban, de kényszeríteni senkit nem lehet, az a fontos, hogy az ő döntésük legyen, igent mondanak-e a felkérésre.

A magyar válogatott október 12-én Görögországban, három nappal később pedig Észtországban lép pályára a C osztály 2. csoportjában.

Rovatok