Index Vakbarát Hírportál

Ancelotti előre jelezte, Kassaiból elege van

2018. október 2., kedd 17:42 | aznap frissítve

A jelenleg a Napoli edzőjeként dolgozó Carlo Ancelotti alaposan meglepődött, amikor megtudta, hogy Kassai Viktor vezeti csapata szerdai Bajnokok Ligája csoportmeccsét a Liverpool ellen.

Korunk egyik legeredményesebb edzője – és a teljes Bayern München – emlékezetes módon kiakadt Kassaira, amikor 2017-ben a Real Madrid több szabálytalannak tűnő góllal és egy véleményes kiállítással búcsúztatta az olasz edző akkori csapatát, a Bayernt a BL-negyeddöntőben. A botrány akkora volt, hogy a bajorok elnöke, Karl-Heinz Rummenigge még a BL döntőjét is bojkottálta a magyar bíró botrányos tévedései miatt, de a nemzetközi szakértőktől és sportsajtótól is olyat kapott a magyar bíró, amire nagyon ritkán van példa.

Hogy Ancelotti nem örül Kassainak az abból a szempontból is érthető, hogy a kiesés után többek közt azt nyilatkozta, hogy a feladat meghaladta a játékvezető képességeit. Emellett megjegyezte, hogy eddig nem pártolta a videóbíró (VAR) bevezetését, de Kassai hatására megváltoztatta véleményét, a rendszert tényleg minél hamarabb be kéne vezetni, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő.

Az edző a Liverpool elleni rangadójuk előtti napon tartott sajtótájékoztatón külön is kitért rá, hogy mennyire letört, amikor megpillantotta Kassai nevét. 

A játékvezető rossz emlékeket ébreszt bennem az előző csapatom kapcsán. Meglepett a bíróküldés, mert az idő ugyan minden sebet begyógyít, de még túl rövid idő telt el a történtek óta.

Ancelotti Kassain túl arról is beszélt, hogy a Liverpool ellen nem annyira egyes játékosokat kell levédekezni, hanem a csapat kontrajátékát kell tudni kordában tartani. Ami pedig Szalahot illeti, nem foglalkoztatja, hogy az egyiptomi a hírek szerint 70-80 százalékos állapotban van, mert csúcskategóriás játékos, aki mindig veszélyes.

Emellett dicsérte is az ellenfelet, mondván, a Liverpool jelenleg az egyik legerősebb csapat a nemzetközi mezőnyben, bejutott a legutóbbi BL-döntőbe, az idei szezont pedig nagyon erősen kezdte. Ráadásul a csapat magán viseli Klopp stílusát, dinamikus és agresszív, a támadójátéka pedig nagyon célratörő.

A két csapat nyári felkészülési mérkőzésének eredményével kapcsolatban azt emelte ki Ancelotti, hogy sokat tanultak abból a zakóból. A meglehetősen egyoldalú meccset 5-0-ra nyerte a Liverpool, az edző szerint többet nem is próbálkoznak hasonló taktikával az angolok ellen, mint akkor tették, és figyelni fognak rá, hogy mélységben ne nyissák meg annyira a pályát.

A Napoli számára létfontosságú volna, hogy jó eredményt érjen el a szerdai meccsen, mert az olaszoknak az első fordulóban nem sikerült hozni a kötelezőnek tűnő győzelmet Belgrádban, csak döntetenre futotta a Zvezda ellen. A két továbbjutó helyre viszont a Liverpoolon és rajtuk kívül még a Paris Saint-Germain is pályázik a csoportban. 

Rovatok