Index Vakbarát Hírportál

Újranyitja a Las Vegas-i rendőrség a Cristiano Ronaldo elleni nyomozást nemi erőszak miatt

2018. október 2., kedd 00:09

Közleményben tudatta a Las Vegas-i rendőrség hétfőn, hogy újranyitotta a nyomozást abban a 2009-es nemi erőszak ügyben, amiben a 34 éves Kathryn Mayorga Cristiano Ronaldót vádolja erőszaktevéssel, írja a Sky News.

A rendőrség közleménye szerint a 2009. június 13-án történt bejelentés után felvették a sértett vallomását, ám az akkor se az erőszak helyét, sem az elkövető személyleírását nem adta meg, így csak az orvosi vizsgálat eredménye alapján tudtak elindulni a nyomozók. Az ügyet viszont 2018 szeptemberében újranyitották, és mivel így újra folyamatban lévő nyomozati státuszba került az ügy, további információt nem is adhatnak.

Mayorga a német Spiegelnek beszélt a 2009-es esetről, amiről a lap korábban a Football Leaks szivárogtatása nyomán 2017-ben már beszámolt. Mayorga azt mondta, Cristiano Ronaldo erőszakolta meg, a lap szerint pedig a hallgatásáért 375 ezer dollárt kapott peren kívüli egyezség keretében, de ezt most ügyvédein keresztül támadta meg.

C. Ronaldo sem hagyta szó nélkül

Hétfőn Cristiano Ronaldo is reagált az ügyre, egy élő Instagram-videóban felelte azt egyik szurkolója kérdésére, hogy az ellene felhozott vád fake news, és csak a nevét felhasználva akar valaki híressé válni.

A Las Vegas-i rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó Cristiano Ronaldo érintettségét a 2009-es ügyben.

Rovatok