Index Vakbarát Hírportál

Messi: Nem kéne, hogy tőlem függjön a Barca

2018. október 3., szerda 15:58

Három meccse nem nyer a Barcelona, 7 nap alatt 7 pontot veszítettek el a bajnokságban egy döntetlen-vereség-döntetlen sorozattal. A vicc, hogy ennek ellenére senki nem előzte meg őket az élen, a Realt jobb gólkülönbséggel, a Sevillát egy, az Atleticót két ponttal előzik.

Szombaton, otthon a Bilbao ellen Messi nem is kezdett, Valverde edző nehezen indokolható döntése volt. Persze a BL-re tartalékolta, de a Tottenhammel csak szerda este játszanak, bő négy nap alatt azért a szezon ilyen korai szakaszában még kipihenhette volna magát.

De lényeg a lényeg: Messi nélkül újra közel volt a kilátástalanhoz a Barca játéka, a szünetre egygólos hátrányba kerültek.

Aztán az 55.-ben beállt az argentin, lőtt egy nagy kapufát, majd adott egy kihagyhatatlan gólpasszt, és legalább az iksz meglett, 1-1.

Messi azt mondja, ennek nélküle is mennie kellett volna, sőt, a győzelemnek is.

Megvan a játékoskeretünk, hogy nagyszerű csapatunk legyen, erős, ami nem függ senkitől. Van elég játékosunk, nem kell, hogy egy emberen múljon minden. Kár az utóbbi eredményekért, de nyugodtnak kell maradnunk, mert hosszú még a szezon.

A realitás viszont az, hogy Messi nélkül a Barcelona nem létezik.

Az előző idényben nélküle csak az akkoriban bajnoki utolsó Malagát sikerült megverniük, nívós ellenfeleket legutóbb 2015 őszén, még Neymar vezérletével győztek le, amikor Messi sérült volt több mint egy hónapig.

Luis Suarez - Messi első számú segédje a pályán - , szintén azt mondja, hogy a szupersztár nélkül is mennie kellene a dolognak.

Nálunk van a világ legjobbja, de nem várhatunk Leóra, hogy bejöjjön, és megoldja a dolgokat. Rengetegen vagyunk itt a saját érdemünkből, bizonyítottunk más klubokban, nem függhetünk attól, hogy Leo bejön-e vagy sem. Már akkor meg kellett volna nyernünk, mielőtt bejött.


De nem nyerték meg még vele sem, és még vele is nagyon nehéz lesz szerdán Londonban, a Tottenham ellen.


Rovatok