Index Vakbarát Hírportál

Nem a német kapitánynak, a magyarnak akarja megmutatni

2018. október 3., szerda 08:59

A csütörtöki Európa Liga meccsre készülő Lipcse magyar védője, Willi Orbán elárulta a Nemzeti Sportnak, amikor 1992-ben, Kaiserslauternben anyakönyvezték, az Orbán Vilmos Tamás név szerepelt a papírokon.

Édesapja Magyarországon él, de németül beszél vele - gyerekkorában azonban magyarul szólt hozzá -, magyarul azonban folyamatosan tanul, mert szeretne gyorsan beilleszkedni a magyar válogatottba. A lengyel válogatottság nem került szóba, mert édesanyja ugyan lengyel, de német állampolgár.

Marco Rossi a görögökön elleni idegenbeli meccsen akár már be is vetheti a jövő pénteken, Athénban. Rá pár napra pedig Tallinnban játszik Nemzetek Ligája meccset az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar csapat.

Orban elmondta még, hogy 17 évesen próbálta felvenni a kapcsolatot a magyar szövetséggel, de nem kapott választ. 21 évesen szerepelt a német válogatottban, azóta viszont onnan nem keresték.

Nem hajtja, hogy a német kapitány Joachim Löwnek megmutassa, rossz döntést hozott, amikor lemondott róla. Az ellenben igen, hogy megfeleljen a magyar várakozásoknak. Ismeri a futballunk múltját, a jövőjének pedig részese szeretne lenni.

Kitért még Gulácsi Péter és Lőw Zsolt szerepére, előbbi játékostársa a Lipcsénél, utóbbi a másodedzője volt, amíg nem választotta a PSG-t. Kevés része mindkettőnek volt, hogy végül néhány hete úgy határozott, elfogadja a mieink hívó szavát.

Van egy másik magyar származású hátvéd, Niklas Süle, neki is magyar az édesapja, Süle György. Ő viszont már a német válogatott tagja, ezért biztosan nem lehet magyar.

Rovatok