Index Vakbarát Hírportál

Köténygól lett a Bajnokok Ligája 8000. gólja

2018. október 4., csütörtök 10:16

Valóban csak másodperceken múlott, hogy ne Éric Lamelaé, hanem Antoine Griezmanné legyen a Bajnokok Ligája történetének 8000. gólja. A két francia között másodpercek döntöttek, végül az UEFA álláspontja szerint az Atlético Madrid csatára szerezte a mérföldkőnek számító gólt.

 

Griezmann két gólt is tett ahhoz, hogy a 67. percre eljusson a sorozat a nyolcezredikhez. Előbb a 28. percben, amikor egy szöglet után a hosszú saroknál vett át jól egy keresztbe ívelést, majd ellőtte a másik sarokba.

Majd a 67. percben egy előrevágott labdát Diego Costa tet tvissza, Griezmann megint kapásból próbálkozott és megint a lábak között talált utat a labda a kapuba. Ez lett tehát a történelmi találat. 

Bár Lamela megpattanó bombája 65:08-nál, míg Griezmann lövése 66:17-nél ment át a gólvonalon, az Atlético gólja időben korábban esett, így ezt tette hivatalossá az UEFA.

Az UEFA hivatalos honlapja szerint az első BL-gólt Daniel Amokachi szerezte 1992. november 25-én, a Club Brugge csapatában a CSZKA Moszkva elleni meccs 17. percében. Íme a további mérföldkövek:

Az UEFA egyébként rögzíti a lista végén, hogy a sorrendet sosem a meccs időpontja, hanem a kronológiai sorrend, azaz a valós időben elért gól jelenti.

(Borítókép: Antoine Griezmann lövése a Club Brugges elleni mérkőzésen 2018. október 3-án. Fotó: Susana Vera / Reuters)

Rovatok