Index Vakbarát Hírportál

Előkerült egy videó, amin Ronaldo együtt bulizik az őt erőszakkal vádoló nővel

2018. október 5., péntek 18:13

A Las Vegas-i rendőrség újranyitotta a nyomozást abban a 2009-es ügyben, amiben a 34 éves Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolja Cristiano Ronaldót. A portugál sztár mindent tagad, a média azonban érthetően kiemelten foglalkozik az üggyel: most előkerült egy videó, amin Ronaldo együtt bulizik az őt erőszakkal vádoló nővel.

2009-ben valóban volt szexuális kapcsolat Ronaldo és Mayorga között, a 33 éves csatár szerint azonban a nő is beleegyezett az aktusba. Mayorga ugyanakkor rögtön beperelte a világsztárt, de végül peren kívül megállapodtak. Ronaldo akkor állítólag 375 ezer dollárt fizetett ki a nő hallgatásáért. 

Mayorga ügyvédje ugyanakkor most megtámadta az akkori megállapodás érvényességét és azt állítja, Ronaldo megerőszakolta a nőt.

Az ügy vélhetően sokáig el fog húzódni, azonban egyelőre nem látszik a portugál klasszison, hogy különösen bosszantaná az ügy. Új csapata, a Juventus is kiállt mellette, bár nem mindenki ennyire optimista.

Többek között a Nike és az EA Sports is figyelemmel követi az eseményeket, Ronaldo ugyanis mindkét cégnek reklámarca (a Nike konkrétan életre szóló szerződést kötött a portugállal), a nemi erőszakot pedig nyilván egyik sem tolerálhatja. Illetve a Juventus részvényesek sem repesnek az örömtől, a csapat részvényeinek értéke az ügy kirobbanása óta 20 százalékkal csökkent.

Rovatok