Index Vakbarát Hírportál

A magyarok legyőzték Szlovéniát az U19-es Eb-selejtezőn, Szoboszlai nagy gólt lőtt

2018. október 10., szerda 23:32

A magyar korosztályos válogatott Szlovénia 2-1-es legyőzésével kezdett csoportjában az U19-es Eb magyarországi selejtező-tornáján. Az Eb elitköréhez a magyaroknak az első két hely valamelyikét kell megszereznie a négycsapatos csoportban. Ehhez jól jöhet még, hogy Ausztria csak 0-0-s döntetlenre volt képes Koszovó ellen a szerdai nyitónap első mérkőzésén.

Az esti Magyarország-Szlovénia mérkőzés győztese így azonnal lépéselőnybe kerülhetett a többiekkel szemben, és a hazai pályán – az MTK stadionjában – játszó magyar válogatott élt is az eséllyel.

A meccs elején a szlovénok meglepték a magyarokat, a 14. percben ugyanis Matko bő 20 méteres szabadrúgásából megszerezték a vezetést (0-1), ám a hazai csapat a félidő második felére magához tért a sokkból, és egyre veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, majd a szünet után gyorsan megfordította az állást.

A 60. percben Szoboszlai Dominik lőtt nagy gólt a jobb felső sarokba egy legalább 24-25 méteres szabadrúgásból. A Salzburg légiósa rendesen meglepte a kapust, a szép lövés egyenlítést ért (1-1).

Hat percre később Kiss beadása után Schön szerzett gólt közelről, ezzel megfordítva a mérkőzést (2-1).

A magyar válogatott október 13-án lép legközelebb pályára a tornán, akkor Koszovó lesz az ellenfél. A meccset 19:30-as kezdéssel rendezik Telkiben.

Rovatok