Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették a székkel verekedő orosz sztárfutballistát és válogatott társát

2018. október 10., szerda 22:43

Az orosz rendőrség szerdán bejelentette, hogy megindította a bűnügyi nyomozást, illetve őrizetbe vette Alekszandr Kokorin and Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgókat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy erőszakos támadásokat követtek el Moszkva belvárosában.

A zenites Kokorin és a krasznodaros Mamajev szerepét feltételezett tettesként vizsgálják a hétfői támadásokban, amelyekről a helyszínen lévő biztonsági kamera is felvétel készített. A médiában futótűzként terjedő videók pedig hatalmas felháborodást váltottak ki Oroszországban, az ügyben a Kreml is megszólalt.

Mamajev és Kokorin egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. A két játékost szerdán kihallgatták, előtte Kokorinra majdnem kiadták az országos kőrözést, miután a csatár az idézésben megszabott időponthoz képest jelentős késéssel jelent meg a rendőrségen. 

A játékosokat az orosz törvényben huliganizmusnak nevezett bűncselekménnyel vádolják (nagyjából a rendzavarásnak felel meg), aminek maximális büntethetősége 5 év (egyes források szerint 7). A páros egy hajnalig bulizó kisebb csoport tagjaként előbb egy parkolóban több autót megrongált, majd tevékeny részt vett egy hivatásos sofőrt eszméletlenre verésében, alig 40 perccel később pedig egy kávézóban rátámadt egy reggeliző kormányalkalmazottra, akit Kokorin egy székkel is megütött. A koreai származású sértett ügyvédje szerint a támadásnak rasszista indítéka is volt.

A 48-szoros válogatott Kokorin az oroszok talán legjobb csatárának számít, a Zenitben jó szezont futó játékos csak az idény utolsó mérkőzéseinek egyikén szerzett térdsérülése miatt maradt le a nyári világbajnokságról. Mamajev 2016 óta nem volt tagja a válogatottnak.

Ha bűnösnek találják őket, a két játékos sem a klubjában, sem a válogatottban nem játszhat többet, sőt az orosz bajnokság illetékesei szerint az élvonalban sem léphetnek többet pályára. 

(ESPN, TASS)

Rovatok