Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a Monaco edzőjét

2018. október 11., csütörtök 14:09

Az AS Monaco labdarúgócsapata a gyenge szezonrajt miatt menesztette Leonardo Jardim vezetőedzőt, írta az MTI. A francia bajnokságban jelenleg 18., osztályozós helyen álló klub a szezont győzelemmel kezdte, azóta viszont nyolc fordulón át nyeretlen maradt a Ligue 1-ben, és mindkét Bajnokok Ligája-mérkőzését elveszítette.

"Büszke vagyok arra, hogy több mint négy éven át irányíthattam a csapatot. Volt néhány nagyszerű győzelmünk együtt, s azok emlékei örökre megmaradnak" - búcsúzott a klubtól a portugál szakember.

Jardimmal a Monaco a 2016/17-es szezonban volt a csúcson, amikor megnyerte a francia bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőig menetelt.

Jardim a négy szezon alatt 232 meccset játszott, 125 győzelme, 52 döntetlenje és 55 veresége volt. Francia bajnoki címet nyert és az év edzőjének is megválasztották. Gyakorlatilag kétszer adták el alóla a csapatot, a négy szezon során a Monacótól távozott játékosokért összesen 747 millió eurót kaszált a klub, ebből a legtöbbet Kylian Mbappéért, akiért a PSG 180 millió eurót fizetett.

Jardim utódát rövidesen kinevezik, a francia lapok Thierry Henry nevét emlegetik a legtöbbet.

monaco

Rovatok