Index Vakbarát Hírportál

Bunda volt a PSG-CZ Beograd BL-meccs?

2018. október 12., péntek 17:35

A Paris SG október 3-án 6-1-re győzte le a Crvena Zvzdát a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A hazai csapat nagyon magabiztosan nyert, már a félidőben 4-0-ra vezetett.

Talán túl magabiztosan is. Ez szúrt szemet és a francia rendőrségi is vizsgálatot indított az ügyben. Nem volt megalapozatlan a gyanújuk, bár nyilván valami füles után indultak el a nyomokon.

A lényeg, hogy a gyanú szerint a belgrádi klub vezetői a meccs előtti napon szerb bűnözői csoportokkal találkoztak és a vádak szerint sok pénzt tettek a saját csapatuk vereségére, ráadásul ötgólos vereségre.

Egy szerb informátor szerint 5 millió eurót tettek fel, amelyet aztán az UEFA fogadási csalás elleni rendszere is jelzett. Ennek ellenére a fogadásokat akkor már nem tiltották le, a PSG 6-1-re nyert, azaz öt góllal.

Megnéztük, hogy az akkori adatok alapján mit fizettek a fogadóirodák. A 6-1-es eredményre 26-szoros pénz volt (ha erre ötmilliót tettek, akkor az 130 millió eurót jelent). A 7, vagy annál több gólra hatszoros pénz volt, ahogy a 7 gólra is hatszoros volt az odds.

Nem sokkal a cikk megjelenése utána Paris SG közleményt adott ki, bár őket igazából senki sem vádolta. Kategorikusan elutasítják a L'Equipe cikkét, miszerint bunda történt volna a meccsen. Azt is közlik, hogy a nyomozóhatóság rendelkezésére állnak, hogy tisztázzák az ügyet.

A verdiktben az is benne áll, hogy mindenkit be fognak perelni, akik a PSG rossz hírét terjesztik. Most is és a jövőben is.

Rovatok