Index Vakbarát Hírportál

Egyértelmű büntető maradt el a görögök ellen?

2018. október 12., péntek 23:23

Magyarország 1-0-s vereséget szenvedett pénteken a görögök ellen idegenben, ezzel nehéz helyzetbe került Marco Rossi csapata a Nemzetek Ligájában, hiszen féltávnál csak harmadik a magyar válogatott, a finnek hat, a görögök három ponttal előzik a magyar csapatot.

A győztes görög gólt Kosztasz Mitroglu szerezte a 65. percben, fél órával később, a hosszabbítás utolsó pillanataiban viszont tizenegyesgyanús helyzet volt a görög kapu előtt.

Fiola Attila ívelt be a jobb szélről, középen Sallai Roland és Kovács István várták a labdát, ami végül az utóbbi előtt álló védőhöz, Anasztasziosz Bakaszetaszhoz került – a görög játékos combbal vette át a labdát, majd felszabadított, de Kovács István szerint közben kézzel is labdához ért.

Az M4 Sport felvételét kikockázva sem egyértelmű, hogy a görög hozzáért-e a labdához, de annak ívét figyelve úgy tűnik, szabályos volt, és pont nem ért bele kézzel, de egyik ismétlési szög sem perdöntő.

Az UEFA-sorozatokban nincs videóbíró, a játékvezető Tobias Stieler pedig az asszisztenseitől sem kapott jelzést arra vonatkozóan, hogy kezezés történt volna, így tovább engedte az esetet, majd másodpercekkel később le is fújta a találkozót.

Ön szerint mi történt?

  • 4194
    Szabályos volt a görög, helyes ítélet született
  • 3842
    Egyértelmű kezezés volt, jogos büntető maradt el

Rovatok