Index Vakbarát Hírportál

Mbappé bemutatta, milyen, ha 300 lóerőn pörög

2018. október 17., szerda 09:43

A német futballválogatott tovább zuhant a vb-leszereplés után, kedden a franciáktól kaptak ki a Nemzetek Ligájában 2-1-re. A 14. percben még Németország szerzett vezetést Toni Kroos tüntetőjével, a második félidőben Antoine Griezmann viszont 18 perc alatt duplázott, és ezzel meg is fordította a mérkőzést.

A német védőknek viszont egy másik francia támadóval, Kylian Mbappéval is meggyűlt a bajuk, elsősorban a sebessége miatt, amire már a meccs előtt figyelmeztetett Mbappé klubtársa, a szintén PSG-s Julian Draxler:

Ha van előtte terület, hogy beinduljon, akkor lényegében lehetetlen utolérni őt és a 300 lóerőjét. A sebessége és a befejezőkészsége a két legnagyobb fegyvere. Nem szabad engednünk, hogy bármelyiket is használni tudja.

Mbappé gólig ugyan nem jutott, de már a meccs legelején, a 9. percben megmutatta, mire is kell készülni vele: saját tizenhatosának vonalából indult meg a labdával, előbb Kroos mellett húzott el, majd egy kényszerítő segítségével a védő Mats Hummelst kerülte meg úgy, mintha az egy helyben állt volna.

Hummelst aztán meg is forgatta, a beadás viszont nem volt elég pontos Griezmann felé.

stat

Rovatok