Index Vakbarát Hírportál

Negyedóra alatt megint padlón volt a Real

2018. október 20., szombat 13:30 | aznap frissítve

Továbbra is mély gödörben a Real Madrid. Még negyedóra sem telt el a Levante elleni bajnoki meccsből, a vendégek máris 2-0-ra vezettek a Bernabeuban. A második félidőt végigrohanta a Real, de csak szépíteni tudott, így öt meccse képtelen tétmeccset nyerni.

Az első gól nagyon szépre sikeredett, de kellett hozzá Varane borzasztó rossz helyezkedése. Előtte ment el az átadás Morales felé, aki elemelte a labdát Courtois mellett, majd az üres kapuba lőtt.

Hét perccel később már 2-0 volt a Levanténak. Roger rúgta be a 11-es. A félidő végére sem sikerült javítani az eredményen a hazaiaknak. Hiába támadtak többet, volt kétszer annyit náluk a labda, és 11-2 volt a kapura lövések aránya, maradt a 45. perc végén a 0-2.

A második félidőben rögtön jött Gareth Bale és lendületesebb is lett a csapat. Később beállt Karim Benzema is és a hatalmas nyomás végül a 72. percben érett góllá. A nagy nyomást nem bírta ki a Levante, Marcelo egy szépen visszagurított labdát vágott be. Ezzel a góllal egyébként a Real Madrid 481 perc után tudott végre újra betalálni.

A 77. percben Benzema rúgott kapufát, majd Marcelo lőtt megint majdnem hasonló gólt, mint néhány perccel korábban. Az utolsó tíz percben nem hogy a térfeléről, de a saját tizenhatosáról is alig jött ki a Levante, amely ekkor már egyetlen céljaként óvni akarta minimális előnyét. A 89. percben Mariano lőtte be közelről a labdát, de les miatt nem adták meg.

A végén négy perc volt a hosszabbítás, a végén a Levante két ziccerből is eldönthette volna, de maradt a 2-1-es vendéggyőzelem és az újabb Real-vereség, a madridi csapat öt meccse nem tud nyerni, kérdéses a szakvezető Lopetegui sorsa is ezzel.

Rovatok