Index Vakbarát Hírportál

BL: nem hiányzott Messi, a PSG cidrizett, négyet kaptak Simeonéék

2018. október 24., szerda 23:29

Három óriási rangadót is rendeztek szerdán  a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.  A Barcelona az Intert fogadta, a Dortmund az Atlético Madrid ellen lépett pályára, a Carlo Ancelotti vezette Napoli pedig a PSG-hez utazott. Pályára lépett továbbá a Liverpool, fordulatos meccset játszott egymással a Lokomotiv Moszkva és a Porto, illetve egy abszolút felejthetőt a Galatasaray és a Schalke.

Barcelona – Inter 2–0

A forduló legnagyobb rangadója egyértelműen a Barcelona-Inter párharc volt még úgy is, hogy a katalánoknál kéztörés miatt nem volt bevethető Lionel Messi. Ennek ellenére a Barcelona kiválóan játszott, a csapat keretének erősségét pedig jól mutatja, hogy pont a Messi helyén játszó Rafinha szerezte meg a hazaiak vezető találatát, ehhez kellett persze Suarez hihetetlen gólpassza:

Az első félidőben az Inter nem volt meccsben, egy helyzetük volt, mikor Piqué elengedett egy belőtt labdát, Icardi meg beszorított helyzetben fölépörgette.

Az Inter a szünet utáni negyedórában volt veszélyes, a Barca kicsit túl nyugodt volt, de a 60. perc környékére magukhoz tértek. Főleg mert a 8-as számú, Andrés Iniesta volt mezében játszó Arthur teljesen kezébe vette az irányítást: majdnem mintha Xavi tért volna vissza, úgy mozgatta a többieket.

Ő a meccs embere, még akkor is, ha a 76. percben lecserélték, és nem volt pályán, mikor Jordi Alba bebiztosította a Barca-győzelmet a 83.-ban: Rakitictől kapott jó passzt, tökéletesen ért hozzá elsőre, ezzel ziccerbe hozta magát, a védőt kiszorította, majd ballal eltette a bal alsóba, 2-0.

Messinek is tetszett a tribünön. az argentin a végét meg sem várta, a 88.-ban távozott az öltözők felé.

A Barca tökéletesen oldotta meg a helyettesítését, a 2-0-nál magabiztosabban verték az Intert, volt még kapufájuk is a második gól előtt, és Suareznek az asszisztján kívül más nem jött össze. A Barcelona 3/3-at nyert, vezeti a csoportot.

Borussia Dortmund – Atletico Madrid 4–0

Rangadónak indult, óriási zakó lett belőle. Pedig az Atlético nem játszott rosszul, viszont Diego Simeone csapatának semmi nem jött össze.

Az első félidőben még tartották magukat a spanyolok, az 1-0-ás hátrányból még fel lehetett volna állni, a 70. perctől kezdve azonban minden összeomlott. Az utolsó 20 percben három gólt szerzett a Dortmund a kitámadó és fejben teljesen széteső Atlético ellen, teljesen megérdemelt a német siker. 

A Dortmund ezzel 9 ponttal, 100 százalékos teljesítménnyel vezeti a csoportját a 6 pontos Atlético előtt.

PSG – Napoli 2–2

A szerdai nap legjobb meccsét a PSG és Napoli játszotta. A párizsiak voltak az esélyesek, azonban az olaszokat remekül készítette fel Carlo Ancelotti.

Az első félidő inkább a PSG-é volt, többet támadtak Neymarék, azonban egy kiváló indítás után parádés gólt szerzett Insigne. Ezután felpörögtek az események, de a franciák nem találtak fogást a fegyelmezetten játszó Napolin és egyenlíteni is csak egy öngól után tudtak a 61. percben.

Ancelotti csapata ugyanakkor ezután sem állt le, Mertens a 77. percben ismét vezetést szerzett az olasz csapatnak és egészen a hosszabbításig úgy tűnt, hogy kitart az előny. Aztán a 93. percben jött Angel Di Maria, aki a 16-oson kívülről védhetetlenül a kapuba csavarta a labdát. 

A 2-2-es döntetlen után így néz ki a csoport:

Egy unalmas, egy sima, egy fordulatos

A Galatasaray-Schalke mérkőzés volt az egyetlen, amellyel semmi érdemleges nem történt. A csoport másik meccsén, a Lokomotiv Moszkva-Porto találkozón azonban két találkozóra is elegendő fordulat volt.

Először a Moszkva kapott és hagyott ki egy büntetőt, majd a Porto 2-0-s vezetést épített ki. Az oroszok azonban hamar szépítettek, de a portugálok megszerezték a harmadik találatukat is, és hiába jött ezután szinte rögtön egy újabb orosz gól, a bíró les miatt érvénytelenítette. A Moszkva ezek után már csak egy piros lapra volt jó, így egy kifejezetten emlékezetes 3-1-es portugál siker született.

1a

A Liverpool hazai pályán fogadta a Crvena Zvezdát, a szerb csapatnak 41-szeres pénzt ért volna a győzelme a fogadóirodáknál. Ennek megfelelően az angol csapat nagyon simán győzött 4-0-ra, ezzel átvette a vezetést a csoportban. 

A 9 órás mérkőzések végeredményei:

A Monaco és a Tottenham továbbra is nyeretlen: előbbi 1-1-et játszott a Club Brugge otthonában, utóbbi pedig drámai meccsen ikszelt a PSV-vel a 18.55-ös sávban. 

(Borítókép:  Albert Gea / Reuters)

Rovatok