Index Vakbarát Hírportál

10 milliárdot javított a Hertha helyzetén Dárdai

2018. október 24., szerda 09:41

Tizenöt ponttal a hatodik helyen áll a Bundesligában a Hertha BSC, és a Bild arra hívta fel a figyelmet, mennyit javult a játékosok piaci értéke a remek rajt után.

Az előző szezon végi, vagyis a májusi adatokat hasonlították össze a mostaniakkal. A transfermarkt adatbázisát hívták segítségül, és azt mutatták ki, hogy Arne Maier értéke például megduplázódott.

A 19 éves védekező középpályás rendszeresen játszik ugyanis, és ha jó csapatban teszi mindezt, akkor a piac is másként fogja árazni őt, mintha egy szenvedő középcsapatban teszi.

Összesen 39 millió euró a különbség és a plusz, ami komoly összeg még a Hertha szintjén is, forintban 10 milliárd feletti pénz. Mindez két dolgot jelent: olcsón igazoltak jókat, és a fejlődésüket nagyszerűen segíti elő a magyar edző, Dárdai Pál.

A legértékesebb játékosok:

Persze a piac többet vagy kevesebbet is gondolhat ezekről a játékosokról, egy biztos, hogy Plattenhardtnak Angliából már volt kérője a nyáron, de nem ment el, míg Starkért a Roma jelentkezett be már többször, de ő is maradt Berlinben.

Rovatok