Index Vakbarát Hírportál

Sallói Dániel nem lassít, győztes gólt lőtt

2018. október 29., hétfő 09:32

Zlatan Ibrahimovicnak nem, a magyaroknak viszont jó napjuk volt az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának vasárnapi, utolsó fordulójában. Sallói Dániel és Németh Krisztián megnyerte a nyugati konferenciát a Sporting Kansas Cityvel – előbbi ráadásul győztes gólt szerzett –, illetve Stieber Zoltán is rájátszásba jutott a DC Uniteddel. 

Sallói végig a pályán volt a Los Angeles FC ellen 2-1-re megnyert hazai mérkőzésen, a 22 éves magyar szerezte a mindent eldöntő gólt.

Ezzel a Kansas City megnyerte a nyugati konferenciát, első kiemeltként pedig nem kell majd játszania a rájátszás első fordulójában. Sallói magyar csapattársa, Németh Krisztián nem játszott a meccsen.

Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott Stieber Zoltán klubjával, a DC Uniteddel. Előbbi kezdett, utóbbi nem játszott a már tét nélküli mérkőzésen: a Chicago rég kiszállt a rájátszásért folyó küzdelemből, a DC United pedig már korábban bebiztosította magának a playoffot.

Ibráék elszúrták

A Los Angeles Galaxynek és Zlatan Ibrahimovicnak lett volna esélye bejutni a rájátszásba, ehhez legalább egy döntetlen kellett volna elérni otthon a Houston Dynamo ellen. Jól is kezdett a hazai csapat, 2-0-s első félidő után viszont bealudtak Ibráék, így a vendégcsapat 3-2-re fordított.

A Galaxy egy ponttal maradt le a nyugati konferencia hatodik, még rájátszást érő helyéről.

Rovatok