Index Vakbarát Hírportál

A Leipzig simán kiütötte a Herthát

2018. november 3., szombat 20:34

A Bundesliga 10. fordulójában derbinek is beillett a Hertha–RB Leipzig-meccs, hiszen a két csapat ugyanannyi pontot szerzett eddig a bajnokságban. A Leipzig csak jobb gólkülönbségével előzte meg Dárdai Pál csapatát.

A Hertha a múlt hétvégén nagy meccsen szerzett pontot Dortmundban, míg a Leipzig egy Hoffenheim elleni sikerrel a háta mögött érkezett.

A lipcsei csapat gyorsan vezetést szerzett. A hatodik percben végeztek el egy kisszögletet, ami után nem tudott felszabadítani a Hertha. Egy beívelés után is kapkodott a védelem, hiába ütötte ki Jarstein kapus a ráfejelt labdát, Timo Werner mindenkit megelőzött és a kavarodás után két méterről begyötörte a labdát.

A Lipcse egyértelműen uralta a meccset, sok támadási vezetett, a Hertha inkább behúzódott a kapuja elé.

A második félidőben is a Lipcse volt az aktívabb és a veszélyesebb, megint csak bő hét perc telt el a kezdéstől Werner góljáig. A Leipzig saját térfelén szerzett labdát, majd megkontrázta a széteső védelmű Herthát. Még lerántani sem tudták a labdát felhozó Brumát, majd Wernerhez is üresen érkezett a kapuhoz, egy könnyű gurítással megszerezte második gólját.

 A második gólt után a Hertha aktívabban támadott, de ezzel együtt ki is nyílt a csapat. Jarsteinnek kellett nagyot védenie, hogy ne jöjjön össze Wernernek a mesterhármas. Pár perccel később már ő is tehetetlen volt. A csereként beálló Mukiele húzogatott a 16-osnál egy rossz felszabadítás után, lerázta a védőket magáról, majd a kapu jobb oldalába csavart. Ezzel beállította a 3-0-s végeredményt a 75. percben.

A győzelemmel az RB Leipzig feljött a Bundesliga harmadik helyére, egy pontra van a húszpontos Bayern Münchentől, ötre a Dortmundtól. A Hertha nyolcadik 16 ponttal.

Bundesliga, 10. forduló: 

    pénteken játszották:

    vasárnap játsszák:

Jegyzőkönyv:

Rovatok