Index Vakbarát Hírportál

1999 újratöltve: Mourinho legédesebb győzelme

2018. november 7., szerda 23:55

Valószínűleg az idei legőrültebb Bajnokok Ligája-nap volt szerdán káprázatos C. Ronaldo-góllal, hihetetlen United-fordítással, blőd Kassai-büntetővel, hat mancitys, öt realos góllal. Összefoglaló a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójának második játéknapjáról.

Juventus–Manchester United 1–2

Hiába volt 85 percen keresztül sokkal jobb a Juventus, hiába lőtt bődületesen nagy gólt Cristiano Ronaldo, José Mourinho és a Manchester United örülhetett a végén. A portugál tréner a meccs után egy kisebb balhét is összehozott, kamatostól visszafizetett mindent a Juventus-szurkolóknak. 

Az első félidő viszonylag eseménytelenül telt, egyik csapat sem tudott egyértelműen dominálni: a Juventus próbálkozott többet, José Mourinho csapata jól semlegesítette a támadásokat. A második félidőben már változott a helyzet, egyre inkább beszorult saját kapuja elé a United, majd a 65. percben érkezett Cristiano Ronaldo, aki elképesztően nagy gólt szerzett Bonucci tökéletes passzából:

A következő 20 percben a Juventus legalább három gólt szerezhetett volna, de nem tudott élni az adódó lehetőségekkel. Főleg Cuadrado hibázott nagyot, amikor Ronaldo kvázi gólpasszát fölé vágta, de ott volt még Dybala felső kapufája is. A sok kihagyott helyzet pedig visszaütött, de keményen.

Öt perccel a meccs vége előtt kiváló helyről rúghatott szabadrúgást a United, Juan Mata pedig nem hibázott:

Nem volt tökéletes a szabadrúgás, egy Szczesnynél jobb kapus védhette volna, a végeredményen ez nem változtat: 1–1 lett a 86. percben. 

Az egyenlítés után próbált támadni a Juventus, de nem jöttek a ziccerek, a 90. percben pedig jött a dráma:

Ashley Young ívelte élesen a kapu elé egy szabadrúgást, amit Szczesny Pogba elől Bonuccira ütött, akiről az rápattant Alex Sandróra, akiről pedig bepattant a kapuba. 

A Juventus egy ponttal bebiztosította volna a továbbjutását, egy győzelemmel pedig a csoportgyőzelem is garantált lett volna, nem jött össze. A United nagyjából úgy fordított, mint az 1999-es Bajnokok Ligája-döntőn a Bayern ellen. José Mourinho örülhet, csapatának így van esélye lett a csoport első helyére is.

A United trénere egyébként a mérkőzés után kissé hergelni kezdte az őt a második félidőben kórusban szidó Juventus-szurkolókat, amiből kisebb balhé lett a pályán - de hát láttunk már hasonlót tőle.

Csoport

Gáláztak a nagyok

Karim Benzema duplázott, megszerezte karrierje 200. és 201. gólját a Real Madridban, a spanyol csapat pedig 5-0 győzte le a Plzent idegenben. A cseh klub még így is jobban járt, mint az ukrán Sahtar Donyeck, ami egy hatost kapott a Manchester Citytől, ráadásul megint Kassai Viktor szívatta meg az ukránokat.

A Bayern München is hozta a kötelezőt, viszonylag könnyedén győzte le 2-0-ra az AEK Athént. A csoport másik meccsén az Ajax döntetlenre mentette a Benfica elleni meccset, így nagyon közel került a továbbjutáshoz.

Csoport

A forduló második legdrámaibb mérkőzését a Lyon játszotta a Hoffenheim ellen hazai pályán. A francia csapat 2-0-ra vezetett, amikor a német csapatból Nuhu Kasim kiállíttatta magát. Ennek ellenére a vendégek nem adták fel, a 65. percben szépítettek, a 91.-ben egyenlíteni is sikerült. Szalai Ádám csereként lépett pályára a 67. percben. 

Végeredmények:

Rovatok