Index Vakbarát Hírportál

Eddig kihagyták, de most két perc alatt beindította Barca-karrierjét

2018. november 7., szerda 09:08

A keddi Internazional–Barcelona Bajnokok Ligája meccsen a vendégcsapat gólját az eddig mellőzött Malcom rúgta. A brazil felértékelte magát azzal, hogy becserélése után két perccel a kapuba talált.

Malcomot a nyáron szerezte meg a Barca, a hírek szerint 41 millió eurót fizettek érte a Bordeaux-nak, de nem sok szerephez jutott eddig a katalánoknál. A BL-lel együtt összesen négyszer került pályára. A bajnokságban két meccsen összesen 25 percet játszott, a legutóbbi Király-kupa-meccsen lehetett először kezdő, akkor 80 percet kapott.

Ezek után eléggé meglepő volt, hogy Ernesto Valverde 0-0-s állásnál, a 81. percben a pályára küldte a támadót. Malcomnak nem is sikerülhetett volna jobban a bemutatkozás, a 83. percben két védő között talált kapuba.

A játékosból a gólja után a korábbi frusztrációja és öröme egyszerre szakadhatott ki, sírva ünnepelte első Barca-találatát. Gólja nem ért győzelmet, néhány perccel később Icardi egyenlített, 1-1 lett a végeredmény.

"Gyerekkorom óta a Barcelona volt az álmom.  Most debütáltam a BL-ben és gólt is lőttem, az álmom elkezdődött a Barcánál, az is álmom, hogy történelmet írjak és nagy dolgokat vigyek végbe. Köszönet a csapatnak, hogy önbizalmat adott nekem. Többet akarok játszani. Mindennap azért edzek, hogy megmutassam, vagyok olyan jó, hogy ebben a csapatban szerepeljek" – nyilatkozta a gólszerző.

Bár a menedzsere is azt mondta néhány nappal korábban, hogy Malcom maradni akar, brit lapok már arról cikkeznek, hogy a Chelsea ajánlatot tett neki, korábban pedig az Arsenallal hozták össze.

Rovatok