Index Vakbarát Hírportál

Nikolic: Nem a kölségvetés számít, hanem a mutatott játék

2018. november 7., szerda 13:59

Marko Nikolic vezetőedző szerint bár matematikailag jó lenne a döntetlen is, a Vidi FC csütörtökön a győzelemért száll harcba a PAOK elleni mérkőzésen az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, írja az MTI.

A szerb tréner a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, azért sem szabad döntetlenre játszaniuk, mert annak biztos vereség lenne a vége.

„Ott szeretnénk folytatni, ahol Szalonikiben abbahagytuk, vagyis megint győzni akarunk" – jelentette ki Nikolic.

A tréner szerint okosan játszva és harcosan pályára lépve ismét le lehet győzni a görögöket. Leszögezte, csapata eddig is bármelyik ellenféllel felvette a küzdelmet az európai kupákban, mert a pályán „nem a költségvetés számít, hanem a mutatott játék".

Úgy vélte, a PAOK a legjobb összeállításában nekik fog rontani, mert a görögöknek nagy szükségük van a pontokra. Megjegyezte, nekik is ugyanannyira kellenek a pontok és a győzelem, mivel a Chelsea mögötti különversenyben mindegyik csapatnak nagy esélye nyílt a továbbjutásra.

Marko Nikolic nagy örömnek nevezte, hogy telt ház előtt játszhatnak, amit nem teherként fognak fel, hanem a lelátóról érkező pozitív energiaként.

A Vidi válogatott középpályása, Kovács István kijelentette, hogy a győzelem és a továbbjutás a céljuk, meg akarják ragadni azt a lehetőséget, melyet kiharcoltak maguknak.

Emlékeztetett arra, hogy Szalonikiben közel tökéletes meccset hoztak le, ellenfelük fölé kerekedtek szinte minden tekintetben. Szerinte ezúttal nüanszok fognak dönteni, és nem szabad abba a hibába sem esniük, mint a BATE elleni hazai mérkőzésenn, melyen védekezésben többször hibáztak.

Ha Vidi csütörtökön másodjára is legyőzi a PAOK-ot, reális esélyt teremt arra, hogy továbbjusson csoportjából a labdarúgó Európa Ligában.

A Groupama Arénában 18.55-kor várhatóan telt ház előtt kezdődő meccs győztese kedvező helyzetbe hozza magát a folytatásra. A magyar bajnok számára nagyon értékes lenne a siker, mert a végelszámolásnál akár az egymás elleni eredmény is dönthet a továbbjutásról, amely így mindenképpen Marko Nikolic csapatának kedvezne. A döntetlen éppen a görögországi győzelem miatt szintén a Vidinek lenne előnyösebb.

A csoport másik meccsén a Chelsea a BATE Boriszovhoz megy.

Rovatok