Index Vakbarát Hírportál

Magyar bíró támadta be Kassait és az egész hazai játékvezetői szakmát

2018. november 9., péntek 19:12

Most már végre tudjuk, mi lehet a probléma Kassai Viktorral, az ítéleteivel, de úgy általában a magyar bíráskodással. A Manchester City-Sahtar Donyeck BL-meccsen megint nagyot hibázó magyar játékvezető, de úgy általában a magyar bírók közössége nem igazán akar reagálni a szerdán történtekre.

nemzetisport.hu próbált választ találni Kassai kapitális hibájára, de egyedül csak Dubraviczky Attila, a Győr-Moson-Sopron megyei Játékvezetői Bizottság korábbi elnöke reagált. Azzal kezdte, hogy magyarázkodni vagy magyarázni felesleges, hiszen a televíziós felvételek önmagukért beszélnek.

„Kérdés csupán az lehet, volt-e kommunikáció Kassai és az alapvonali játékvezető között: ha igen, akkor még rosszabb a helyzet. Persze ha nem, ez az ítélet akkor is menthetetlen. Nyilván nem könnyű ilyesmivel szembesülni, de egy ilyen súlyos hiba egyben kórképet ad a magyar bíráskodás helyzetéről. Nyilván nem csak egy BL-meccsen látott tévedés miatt kellene hangoskodni, de ez a hiba már rávilágít arra, hogy baj van a magyar bíráskodással.”

Dubraviczky rámutat arra, hogy milyen furcsa dolog az, hogy olyan magyar bíró lehet a FIFA testületének a tagja, aki például úgy adott meg egy NB I.-es gólt, hogy előtte megszakította a játékhelyzetet. Kassai BL-meccset is vezethetett újfent, bár előtte komoly hibái voltak. A korábbi játékvezető szerint így pedig benne lehetnek az arcpirító tévedés lehetőségei is.

A lényeget pedig úgy fogalmazta meg Dubraviczky, hogy szerinte nem Kassai a felelős egy személyben, hanem azok is, akik a szakmát ilyen irányba terelik.

Rovatok