Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a Monaco tulajdonosát

2018. november 9., péntek 07:04

Dmitrij Ribolovjev, a francia első osztályban szereplő Monaco futballklub tulaja elismerte, hogy letartóztatták, és nyomozás folyik ellene – írja az ESPN.

A francia lapok még kedden számoltak be arról, hogy a rendőrség átkutatta a milliárdos monacói házát, a férfit pedig letartóztatták, hogy aztán még aznap ki is engedjék. Az orosz üzletember nevében szerdán megjelent sajtóközlemény megerősítette az értesüléseket, valamint az is kiderült belőle, hogy

a férfi szabadlábon van, kizárólag azt tiltották meg neki, hogy a nyomozáshoz kapcsolódó szereplőkkel találkozzon.

A közlemény külön kiemelte, hogy egyelőre csak a nyomozást rendelték el, azaz a vádemeléshez nincs elegendő bizonyíték. Hangsúlyozzák, hogy Ribolovjevet megilleti az ártatlanság vélelme, és minden jog, ami ezzel jár. A nyomozásról egyelőre semmi nem derült ki.

Az orosz üzletember, aki a Forbes legutóbbi listáján a 242. legvagyonosabb a világon, 2011 végén jelképes öszegért vette meg az akkor a másodosztályban kínlódó Monacót. Azóta rengeteg pénzt ölt a klubba, aminek meg is lett az eredménye:

Azóta viszont csak kivett az egyesületből a milliárdos, egy év alatt majdnem a teljes keretet lecserélte. Nem csoda, hogy idén egyelőre borzasztóan alakul a klub szezonja, a bajnokságban a 19. helyen vannak, a BL-ben pedig egy döntetlen a legjobb eredményük, azt is az őket a visszavágón rommá verő Club Brugge ellen érték el. A pár hete érkezett új edzővel, Thierry Henryval sem lendült bele a csapat, a Brugge 4-0-ra győzött Monacóban.

Rovatok