Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas pofont kapott Dárdai Pál csapata a kiesőjelölttől

2018. november 10., szombat 17:56

Nincs jó hétvégéje a német bajnokság magyarjainak: Dárdai Pál Herthája nagyon simán kikapott a Bundesliga egyik leggyengébb csapatától, Sallai Roland találata pedig csak a szépítéshez volt elég. Egyedül Szalai Ádám örülhet, mert bár nem lőtt gólt, legalább győzött a Hoffenheim.

A 8. helyen álló Hertha toronymagas favoritként lépett pályára a 17. Düsseldorf otthonában a Bundesliga 11. fordulójában. A hazaiak játéka azonban nem ízlett Dárdai Pál csapatának, de még így sem lett volna probléma, ha Maximilian Mittelstadt nem állíttatja ki magát még az első félidőben, 0–0-s állásnál.

10 emberel teljesen összeomlott a vendég csapat, a Düsseldorf egyszerűen lefocizta a Herthát.

Az a csapat lőtt Dárdai Páléknak négy gólt, ami ezelőtt 10 forduló alatt csak hatra volt képes.

A vereség miatt a Hertha maradt a 8. helyen, a Düsseldorf pedig visszavette a Stuttgartól az utolsó előtti pozíciót. 

ÖF

Nem volt jobb meccse a Freiburgnak sem hazai pályán, a Mainz nagyon könnyedén elvitte a három pontot. Sallai Roland ugyan betalált, de az csak a szépítésre volt elég, 3-1 lett a mérkőzés vége.

Szalai Ádám azonban örülhet, hisz végigjátszotta a Hoffenheim hazai mérkőzését az Augsburg ellen, és bár gólt nem szerzett, legalább győzött a csapata. Ez volt Szalaiék negyedik győzelme sorozatban, már a tabella 5. helyén a Hoffenheim.

A forduló eredményei:

Live Table

Rovatok