Index Vakbarát Hírportál

Óriásit játszott egymással a Dortmund és a Bayern

2018. november 10., szombat 23:47

Hiába vezetett kétszer is a Bayern München Dortmundban, végül a hazai csapat nyerte a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának szombati rangadóját. A bajoroknál Robert Lewandowski, a vendéglátóknál Marco Reus duplázott, a végeredményt Paco Alcacer állított be a 73. percben.

Bár a Dortmund még veretlen volt a Bundesligában a mérkőzés előtt, mégis az utóbbi időben bukdácsoló Bayern volt a mérkőzés favoritja. Jól is kezdtek a bajorok, az első félidő az övék volt, Lewandowski fejesével pedig 1-0-s előnnyel mehettek a szünetre.

A második félidőre felszívta magát a Dortmund, Reus büntetőjével pedig már a 49. percben kiegyenlített a hazai csapat. Erre Lewandowski három perccel később egy újabb fejessel válaszolt:

A Dortmundnak rengeteg helyzete volt a meccsen – elsősorban a borzalmasan játszó Hummelsnek köszönhetően, akit a 65. percben le is cserélt Kovac –, de nem tudott élni vele. A hazaiak szerencséjére a Bayern a pályán tartotta a 35 éves Frank Riberyt, aki a 60. perctől kezdve már alig élt és kvázi emberhátrányt jelentett.

Az egyre inkább nyomó Dortmund a 67. percben kiegyenlített Reus második találatával, öt perccel később pedig Ribery hibájából Alcacer volt eredményes:

A Bayern ezután próbált támadni, voltak is helyzetei, a hosszabbításban Lewandowskinak még egy sarokkal szerzett lesgól is összejött, de ennél többre nem futotta a bajoroktól.

A veretlenül éllovas Dortmund így már hét ponttal előzi meg a legutóbbi hat kiírásban bajnok, jelenleg harmadik helyezett münchenieket.

  Végeredmény

Rovatok