Index Vakbarát Hírportál

Fiola dühből hátba rúgta ellenfelét, csak sárgát kapott

2018. november 12., hétfő 15:42

A Mol Vidi FC vasárnap kikapott Mezőkövesden, az európai kupameccs utáni, már szokványosnak nevezhető bajnoki szenvedést különösen Fiola Attila viselte nehezen, aki egy párharc után hátba rúgta a kövesdiek nem sokkal korábbi góljának szerzőjét, Koszta Márkot.

A kispesti nevelésű Koszta és a válogatott hátvéd egy előreívelt labdára helyezkedve kezdett dulakodni, amennyire a felvételekből meg lehet állapítani, nagyjából mindkét fél a szabályosság határán rángatta, tuszkolta egymást. Végül Kosztának sikerült pozíciót fognia, amire válaszul Fiola nemes egyszerűséggel dühből hátba rúgta a fiatal játékost.

Úristen, Fiola mit csinált!

– reagálta le a jelenetet a közvetítés kommentátora.

Elképzehető, hogy az alig 8 perccel korábban eső, később győztesnek bizonyuló gól szerzője nem teljesen szabályos körülmények között jutott előnybe – bár a sokat emlegetett nemzetközi színtéren az ilyen párharcok teljesen mindennaposak –, de az egészen biztos, hogy semmi olyat nem csinált, ami indokolta volna Fiola reakcióját.

Nagy meglepetésre az esetet követően Solymosi Péter csak a sárga lapot mutatta fel a leghíresebb Vidi-drukker által "férfias karaktere" miatt különösen kedvelt védőnek.

A játékvezető ítélete azért nem igazán érthető, mert ha látta a történteket, akkor nyilvánvalóan pirosat kellet volna adnia, ha pedig nem látta, akkor viszont mire adta a sárgát?

Külön érdekesség, hogy a figyelmeztetés ellen tiltakozó játékos egyértelműen utalt rá, hogy ő csak egy (vélt) könyöklés miatt törlesztett.

Könnyen lehet, hogy az esetért Fiola utólag még büntetést kap a szövetségtől, ráadásul az 1-0-s vereséget hozó meccs után kiderült, hogy még meg is sérült

Rovatok