Index Vakbarát Hírportál

Öt nap, hat sérülés: így fogyott el a futballválogatott

2018. november 15., csütörtök 09:32

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Öt nap, hat sérülés: így fogyott el a futballválogatott

Egyet pótolt Rossi kapitány. Mi történik? Este meccs.

115 · Nov 15, 2018 09:32am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Páratlanul balszerencsés napokat él a magyar futballválogatott az Észtország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. A számunkra idejekorán tét nélkülivé váló sorozat utolsó két fordulójára készülő keretből öt nap alatt hat játékos dőlt ki különböző okok miatt az elmúlt pár napban.

Érdekes módon a sérültek pótlására Marco Rossi szövetségi kapitány csak Gróf Dávidot hívta be (Gulácsi kapus helyére), erre a FIFA szabályzata is kötelezte, ami minimum három kapust ír elő a keretben tétmérkőzések esetén. (Már ott volt Dibusz Dénes és Kovácsik Ádám alapból).

Az öt mezőnyjátékos pótlására viszont nem küldött pótmeghívót senkinek,

igaz a sérültek fele jó eséllyel a vasárnapi finnek elleni találkozóig visszatérhet.

Így néz ki a sérülések kronológiája, a tendenciát látva az lenne a meglepőbb, ha a csütörtök esti meccsig hátra lévő fél napot megúszná további veszteségek nélkül a nemzeti csapat:

A hétvégi bajnoki mérkőzések két áldozatot szedtek, a német Freiburgban játszó Sallai Roland egy combján keletkező 2 centis ödéma miatt kénytelen pihenéssel tölteni a következő két hetet, a vidis Fiola Attila pedig a mezőkövesdi, számára különösen kellemetlen emléknek számító vereség után jelezte, hogy problémái vannak a combjával, ezért inkább regenerálódna a következő időszakban. 

Ugrai Roland szedte össze a legsúlyosabb sérülést, ő a válogatott edzőtáborában szakította el ismeretlen mértékben a bokaszalagját. Az efféle sérülések gyógyulási ideje igen eltérő lehet, de legjobb esetben is egy hónap kihagyásra számíthat (ami súlyosabb esetben több hónapra is nőhet). A korábbi meccseken kerettag Eppel Márton helyére behívott csatárt kifejezetten szerette volna kipróbálni Rossi, de erre így nem lesz módja még egy jó ideig.

Lovrencsics Gergő és Gazdag Dániel a válogatott szerdai edzésén esett ki, ismeretlen eredetű sérüléssel. Előbbi számára azért jött különösen rosszkor a dolog, mert minden bizonnyal ő az egyike annak a két játékosnak, akivel a leginkább elégedetlen volt a szövetségi kapitány az első két meccse után, így számára létfontosságú lett volna, hogy bizonyítson. Szerencséje – egyben Rossi balszerencséje –, hogy Fiola biztos nem veszi el tőle csütörtöki produkciójával a jobb oldali védő helyét.

Az ifjú Honvéd-nevelés Gazdag Dániel pedig 22 évesen először léphetett volna pályára a nemzeti csapatban, ha bizalmat szavaznak neki az észtek ellen. A Mezőkövesdre kölcsönadott középpályás már Leekens keretébe is meghívást kapott, de pályára még nem lépett a nagyválogatottban.

Az RB Leipzig kapusaként legmagasabban jegyzett játékosát, Gulácsi Pétert szintén szerdán vesztette el a csapat, szerencsére nem sérülés miatt, "csak" egy vírusos fertőzést szedett össze, így ő az utolsó csoportmeccsen, vasárnap már valószínűleg védhet.

Rossinak különösen rossz hír, hogy a hat kiesőből négyre általában kezdőként számít.

Az észtek ellen csütörtök este 20:45-kor kezdünk a Fradi-stadionban.

Rovatok