Index Vakbarát Hírportál

150 ezer euróval támogatja a Roma az ultrái által megvert Pool-drukkert

2018. november 16., péntek 14:32 | aznap frissítve

Az AS Roma 150 ezer euróval támogatja annak a Liverpool-szurkolónak a gyógyulását, akit az olasz klub ultrái olyan súlyosan megvertek áprilisban, a két csapat angliai BL elődöntő-meccsét megelőzően, hogy agykárosodást szenvedett – írja az MTI.

A klub azt írta, az 53 éves Sean Cox családjával folytatott egyeztetések után a csapat Roma Cares nevű alapítványán keresztül 100 ezer eurót biztosítanak az ír férfi gyógykezelésére, míg Jim Pallotta tulajdonos további 50 ezer eurót ad ehhez az összeghez. Ezen felül egy GoFundMe oldalt is létrehoztak a férfi megsegítésére, ahol a cikk írásakor már több mint 400 ezer euró gyűlt össze.

Mint írták, már áprilisban megkeresték a férfi nejét, és felajánlották, hogy mindenben segítenek a családnak. Ez egyébként már korábban is látszott, a Roma vezetősége előbb elnézést kért a történtek miatt, majd késpbb Eusebio d Francesco edző is kifejezte az együttérzését, a játékosok pedig Forza Sean (Hajrá, Sean) mezeket viseltek, és az 1989-es hillsborough-i tragédia emlékművét is meglátogatták az Anfielden.

Ami Sean Cox-szal történt, az soha senkivel nem szabadna, hogy megtörténjen, aki focimeccsre látogat. Továbbra is támogatjuk az egész családot, és reméljük, hogy Sean mielőbb felépül majd.

– mondta Jim Pallotta, a klub elnöke.

A gyülekező Liverpool-szurkolókat egy 80 fős csoport támadta meg a liverpooli meccs előtt, közülük többen megsérültek. Az 53 éves Sean Cox súlyos fejsérülést szenvedett, sokáig mesterséges kómában tartották az orvosok. A támadók közül két férfit már májusban letartóztattak, őket emberölés kísérletével vádolták.

Rovatok