Index Vakbarát Hírportál

Szalai nem akart Dzsudzsákról beszélni

2018. november 16., péntek 00:45

A magyar válogatott hazai pályán 2–0-ra legyőzte Észtországot a Nemzetek Ligájában, ezzel életben tartotta az esélyeit a csoport második helyére. Az eltiltott Marco Rossit helyettesítő Cosimo Inguscio szerint megérdemeltem győzött a csapat és nem tartja kizártnak, hogy Dzsudzsák Balázs kezdjen a finnek ellen. Az észtek mestere csak szép búcsút akar.

Azt láttuk a játékosoktól, amit a felkészülés során elterveztünk, mindenki a legjobbját nyújtotta. Az ellenfélnek egyetlen lehetősége volt, megérdemelten győztünk

– nyilatkozta a mérkőzés után Inguscio, majd Dzsudzsákról is mondott pár szót.

Tisztában vagyunk a képességeivel. Vártuk, hogy kezdő legyen valahol és be is hívtuk a keretbe. Ugyanakkor még nem tud 90 percet játszani válogatott szinten, de ebben a fél órában is hozzátette a magáét, kivette a részét a győzelemből. Meglátjuk, hogy a következő meccsen kezdő lesz-e.

Dzsudzsákról egyébként a csapattársai nem nagyon akartak beszélni, Szalai Ádám például csak annyit mondott, hogy a meccsről szívesen mesél, de külön-külön egyik játékostársáról sem hajlandó nyilatkozni.

Martin Reim, az észtek szövetségi kapitánya érthetően nagyon röviden értékelt: elismerte, hogy jobb volt a magyar csapat, meglepte, hogy Dzsudzsák nem kezdett, és bár kiesett a csapatával, szeretne szépen búcsúzni a sorozattól.

A görögök elleni utolsó meccs fontos számunkra. Nehéz mérkőzés lesz, de a kiesés ellenére is szeretnénk jó eredményt elérni.

Rovatok