Index Vakbarát Hírportál

Rooney: A végén már kínosan éreztem magam

2018. november 16., péntek 17:16

Csütörtökön utoljára lépett pályára az angol válogatottban Wayne Rooney, a csapat történetének legeredményesebb játékosa, akivel ennek apropóján a Sky Sports készített terjedelmes exkluzív interjút a legjobb, és legrosszabb pillanatairól.

A csatár ebben többek közt kitért a Manchester Unitednél eltöltött éveire is – érthető módon, hiszen ő a klub történetének legeredményesebb játékosa –, így egyebek mellett fény derült arra is, hogy Unitedes karrierje végén már kínosan érezte magát – írja az ESPN.

Rooney 2017-ben tért vissza első klubjához, az Evertonhoz, miután világossá vált számára, hogy Mourinho alatt elveszítette a helyét a csapatnál, ezzel kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy az önmagába vetett hitét is megkérdőjelezte.

Amikor Mourinho kihagyott a kezdőből, akkor úgy éreztem, nem vagyok elég jó. Azt hiszem, elég jó voltam, hogy bekerüljek a csapatba, de sosem kaptam meg a lehetőséget. Az EL-döntőben egy percet játszottam, a Ligakupában meg éppen beálltam volna, és ezekben a pillanatokban kínosan éreztem magam.

– mondta a csatár, aki szerint ez utóbbi, azaz a tavaly februári Ligakupa-döntő volt a fordulópont a karrierjében.

A United akkor 3-2–re verte meg a Southamptont, Rooney azonban végig a padon maradt, elmondása szerint pedig ekkor már azt érezte, hogy ezt így már nem tudja tovább csinálni, akármilyen nehéz is lesz számára otthagyni a csapatot.

Mint mondta, a meccs után Mourinho odament hozzá, és arra kérte, hogy emelje fel ő a trófeát, mire ő csak annyit mondott, hogy

de hát nem is játszottam.

A portugál kitartott az ötlet mellett, úgyhogy végül belementem a dologba, de közben azt kérdeztem magamtól, hogy "mégis mi a fenét csinálok?". Tovább kellett lépnem, máshová kellett mennem – tette hozzá Rooney.

Rovatok