Index Vakbarát Hírportál

Dánia megnyerte a csoportját, Szlovénia kiesett

2018. november 17., szombat 08:11

Hiába szerzett gólt Gareth Bale, Dánia legyőzte Walest és megnyerte a csoportját. Szlovénia és Írország kiesett, Macedónia pedig nagyon közel a feljutáshoz a Nemzetek Ligájában.

Wales győzelmi kényszerben fogadta hazai pályán Dániát a B divízió 4. csoportjának rangadóján. A bennmaradás már biztos volt Bale-éknek, de a csoport megnyeréséhez kellett volna a dánok elleni három pont. Meg is tett mindent a hazai csapat, de a vendégek jobban gazdálkodtak a kevés helyzetükkel, Bale csak szépíteni tudott a 89. percben.

A dánok 2-1-re győztek, jelenleg úgy vezetik a csoportot 7 ponttal, hogy még egy mérkőzésük hátra van az 1 pontos Írország ellen. Wales 6 pontos, de már nincs több meccse a csoportban, így Dánia már biztosan megnyerte a csoportját és feljutott az A ligába, Írország pedig csoportutolsóként kiesett a C-be.

A C ligában Ciprus Bulgáriát, Szlovénia pedig Norvégiát fogadta a 3. csoportban. Mindkét meccs 1-1-gyel ért véget, vagyis a 2 pontos Szlovénia kiesett a D ligába, az 5 pontos Ciprus garantáltan a harmadik, Norvégia és Bulgária pedig 10-10 ponttal vezetik a csoportot.

Az utolsó körben a norvégok a ciprusiak, a bolgárok a szlovénok ellen játszanak – az egymás elleni meccsek miatt az a csapat nyeri a csoportot, amelyiknek jobb lesz a gólkülönbsége (jelenleg Norvégia vezet).

Csoport

A D liga 4. csoportjában Gibraltár Örményországgal, Macedónia pedig Liechtensteinnel játszott. Az örmények 6-2-re győztek idegenben, de így is kellene nekik az utolsó körben egy macedón vereség Liechtenstein ellen, hogy legyen esély a csoport első helyére.

Macedónia 2-0-ra nyert, jelenleg 12 ponttal vezeti a csoportot, pontszerzés vagy örmény pontvesztés esetén megvan a csoportgyőzelem és a feljutás a C ligába. 

Csoport

Rovatok