Index Vakbarát Hírportál

Portugália továbbjutott az olaszok ellen, de a nap gólját egy skót lőtte Albániában

2018. november 17., szombat 23:41

A osztály

A nap leginkább várt meccse, az A osztály 3. csoportjában játszott olasz-portugál rangadó összességében csalódást hozott. Az első félidőben az olasz válogatott kifejezetten eleven támadójátékkal rukkolt elő, és uralta a mérkőzést, de Insigne és társai csak helyzetekig jutottak.

A folytatásban egyre inkább élüket vesztették a házigazda próbálkozásai, a portugálok pedig a magabiztos védekezés mellett néhány helyzettel jelezték az olaszoknak, hogy ha nagyon kitámadnak, akár kellemetlenebb meglepetéssel is végződhet az este egy döntetlennél. Ez leginkább Carvalho lövésénél merült fel, de Donnarumma szépen védte a takarásból érkező lövést.

A végeredmény azt jelentette, hogy Portugália már biztosan csoportelső, míg az olaszok nem végezhetnek rosszabb helyen a másodiknál.

A csoport állása:

B osztály

A törökök szombat délután hazai pályán 1-0-ra kikaptak a svédektől, és ezzel kiestek, így a következő kiírásban csak a C osztályban szerepelhetnek. A meccs egyetlen gólját Andreas Grangvist szerezte büntetőből a második félidő derekán.

 A csoport állása:

C osztály

Kevesen várták volna, de a játéknap legszebb gólja minden bizonnyal a C osztály 1. csoportjában játszott Albánia-Skócia meccsen született, a találkozón duplázó James Forrest szerezte a 67. percben. Ezzel már négy góllal vezettek a vendégek, akik a 20. perctől embereleőnyben játszhattak Mavraj kiállítása miatt.

Nemcsak a gól és a lövést előkészítő csel volt látványos, de a skótok egész akciója parédésra sikerült.

A csoport állása:

4. csoport:

A csoport állása

A D osztály 3. csoportjában Koszovó rövidke futballtörténelme egyik legnagyobb diadalát aratva 5-0-ra intézte el Máltán a hazaiakat, és ezzel megőrizte előnyét a csoport élén a fordulóban szintén három pontot szerző Azerbajdzsán előtt.

A csoport állása:

Rovatok