Index Vakbarát Hírportál

Ismét lehet rettegni a hollandoktól

2018. november 17., szombat 12:13

Történelme egyik legrosszabb periódusát élte át Hollandia az elmúlt pár évben: a 2010-ben világbajnoki ezüstérmes, 2014-ben pedig bronzérmes generáció kiöregedett, az újjáépülő, de borzasztóan tehetséges csapat pedig sem a 2016-os Európa-bajnokságra, sem a 2018-as világbajnokságra nem tudta kvalifikálni magát. Ronald Koeman kinevezése azonban úgy néz ki, hogy bejött, ismét a futball élmezőnyében Hollandia.

A holland válogatott olyan sztárokkal és tehetségekkel van tele, mint

A minőségi keretből azonban sokáig nem sikerült ütőképes csapatot kovácsolni, Koeman 2018-as kinevezése azonban ezt is megoldotta. 

a holland szakember irányítása alatt a válogatott 3-0-ra legyőzte portugáliát és németországot, döntetlent játszott az olaszokkal és a belgákkal, legutóbb pedig magabiztos játékkal 2-0-ra lemosta a világbajnok franciákat.

A holland válogatott jelenleg 15. a Fifa ranglistáján, de ami még fontosabb, a sokkal mérvadóbb Elo-pontrendszer szerint az 5. legjobb csapat a világon. Mindezt bizonyítva Koemanéknak mindössze egyetlen pont kell a németek ellen, hogy megnyerjék az A liga első csoportját, amivel biztosítanák maguknak a kiemelt kalapot az Eb selejtezőcsoportjainak kisorsolásánál. 

Rovatok