Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi: Igazából nem is tudom, mi lesz most velem

2018. november 19., hétfő 20:08

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfői, M1 csatornának adott nyilatkozata szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai átérezték az utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzés fontosságát, azt viszont még nem látja teljesen tisztán, hogyan fogja kibírni a következő hónapokat edzések vezetése nélkül.

Az olasz edző a csütörtökiÉsztország elleni és a vasárnapi Finnország elleni hazai, egyaránt 2-0-s győzelmet hozó találkozók kapcsán kiemelte, hogy a keret tagjai végig nagyon koncentráltan készültek amérkőzésekre.

"Megmutatták, hogy mennyire vágynak a győzelemre, meg akarták mutatni mindenkinek, mennyire büszkék arra, hogy felvehetik a válogatott mezét, hogy igazán jó játékosok, és hogy képesek elérni a céljaikat" - fogalmazott Rossi, aki szerint a válogatott tagjai jól is játszottak. 

A kapitány szerint egyedül az észtek elleni 3-3-as döntetlennel záruló tallini meccsen nem tudta  magát hozni a csapata -

Egyébként az első, Finnország elleni találkozó óta megmutattuk, hogy lépésről lépésre tudunk fejlődni, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk, elégedettek vagyunk.

A nyarat még a Dunaszerdahely edzőjeként kezdő olasz edző július 20-án vette át hivatalosan a válogatottat. A váltásról Rossi azt mondta - "Nagyon más ez a munka, mint amit korábban csináltunk. Számomra különösen furcsa, hogy nem találkozom minden nap a játékosokkal. Sőt, minden hónapban csak egy hetet, esetleg tíz napot tudtunk együtt dolgozni".

Ráadásul most még hosszabb szünet vár a válogatottra, hiszen a keret csak márciusban találkozik legközelebb.

Igazából nem is tudom, mi lesz most velem, mert szükségem lenne arra, hogy ott legyek a pálya szélén, hogy érezzem a gyep illatát

- mondta Rossi, aki ennek ellenére természetesen hatalmas és visszautasíthatatlan megtiszteltetésnek tartja kinevezését a nemzeti csapat élére.

A kapitány természetesen ott lesz jövő vasárnap Dublinban, az Európa-bajnoki selejtezők sorsolásán, amit nagyon fontos eseménynek tart.

"Ha ilyenkor van egy kis szerencsénk, több esélyt kaphatunk a továbbjutásra. Meglátjuk majd, milyen csoportba kerülünk, de abban majdnem biztos vagyok, megkapjuk majd Olaszországot" - jövendölte saját nemzetiségére utalva Rossi, akinek a sorsolást követően főként a játékosok figyelése lesz a fő feladata. Ám ez egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

"A légiósok esetében majdnem lehetetlen, de az itthon játszókkal sem lesz könnyű dolgunk. Az őszi szezon december közepéig tart, a tavaszi pedig csak február másodikán kezdődik" - mondta a feladat nehézségeiről Rossi, hozzátéve, hogy éppen ezért szeretnének elutazni télen Törökországba, hogy megnézzék az ott edzőtáborozó csapatok felkészülési mérkőzéseit is.

A válogatott az utolsó két Nemzetek Ligája-találkozóján begyűjtött hat ponttal a C osztály 2. csoportjának második helyén zárt, a szereplés értékeléséről és a belőle fakadó reményekről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

(via MTI)

Rovatok