Index Vakbarát Hírportál

3 érintés, 2 ember, 1 perfekt gól

2018. november 20., kedd 18:37

Csehország 1-0-ra verte Szlovákiát a Nemzetek Ligájában hétfő este, Patrik Schick gólja döntött a 32. percben. A két legnagyobb cseh tehetség játszott össze, Schicket Jakub Jankto ugratta ki.

Szenzációsan indított, egyből rúgta meg a labdát, ami Schicket megkerülve bekanyarodott, és még le is lassult. A csatárok álma az ilyen passz, tökéletesen pontos volt. Schick egyet tolt rajta, pont jól pattant a labda, hogy emelni lehessen, és mivel látta, hogy a kapus nagyon kint áll, ballal lazán a kapuba emelt.

3 érintés kellett az egész találathoz, az akció a félpályától indult.

Schick és Jankto jól ismerik egymást, négy éve együtt játszanak a korosztályos válogatottakban, tavaly óta a nagyválogatottban is. Majdnem pontosan egyidősek, Jankto 96 január 19-én, Schick 24-én született. Sorsuk is hasonló, tinédzserként Olaszországba kerültek, Janktót az Udinese, Schicket a Sampdoria vitte el három éve. Schick tavaly nyáron a Romához került, Janktót idén nyáron épp a Samp vette kölcsön.

A válogatottban remekül kiegészítik egymást, Jankto támadó középpályás, Schick inkább csatár.

A cseh csapat 1-0-ás győzelmével második lett az NL-csoportban, a szlovákok a vereséggel egy osztállyal lejjebb csúsznak.

Rovatok