Index Vakbarát Hírportál

Doppinggyanúba keveredett Sergio Ramos, de csak mert az orvosa túl boldog volt

2018. november 23., péntek 22:25

Sergio Ramos tiltott szereket használhatott a 2017-es Bajnokok Ligája-döntő előtt, írta meg a Spiegel a Football Leaks kiszivárogtatott adatai alapján. Ramos és a Real Madrid mindent tagad, a csapat orvosát tették felelőssé, az ugyanis annyira örült a Juventus elleni 4-1-es sikernek, hogy véletlenül rossz szert írt az orvosi papírra. 

A spanyol csapat kapitánya a BL-döntő után adott mintát az ellenőröknek, a vizsgálatok pedig kimutatták, hogy dexametazon van a szervezetében. Ez egy tiltólistás szer, ami növeli a koncentrációt, ugyanakkor lehet legálisan alkalmazni, ha az orvos előre szól róla. A Ramos által az UEFA-nak eljuttatott dokumentumokban azonban

nem szerepelt a szer neve.

Az anyagok szerint a védőnek 1,2 mililiter betametazont kellett volna kapnia a meccs előtt. Ez szintén tiltott készítmény és szintén csak úgy lehet alkalmazni, ha előtte szólnak róla. Magyarán úgy tűnt, hogy Ramos doppingolt, hisz nem az a szer volt a szervezetében, aminek lennie kellett volna.

Ekkor viszont megjelent a csapat egy meg nem nevezett orvosa, aki elismerte: annyira euforikus állapotban volt a megnyert BL-döntő után, hogy véletlenül rossz szer nevét írta a dokumentumba. 

Az UEFA elfogadta a magyarázatot, adminisztratív hibának könyvelte el, majd figyelmeztette Ramost és a csapatot, hogy ilyet azért többet ne csináljanak. 

(BBC)

Rovatok