Index Vakbarát Hírportál

A 90. percben mentett ikszre a Barca az Atleti ellen

2018. november 24., szombat 22:51

Az utolsó negyed óra lett a legjobb a szombati Atlético Madrid-Barcelona spanyol bajnokin, ami után megtartotta első helyét a Barcelona a tabellán, de könnyen lehet, hogy vasárnap el is veszti majd pozícióját.

A végig óriási mezőnyfölényben játszó Barcelona nem nagyon tudott mit kezdeni a támadásokkal, a remekül és fegyelmezetten védekező Atlético nem engedte őket lövésekhez.

Aztán a 77. percben egy szöglet után a hazai csapat jutott előnyhöz, Diego Costa érkezett a hosszú oldalon nagy lendülettel, és be is fejelte a rövid felsőbe. Marc-André ter Stegen csak belenyúlni tudott a kapufa mellett, hárítani már nem.

A hátrányba került Barcelona még jobban megnyomta a hátralevő időben, és a 90. percben meg is szerezték az egyenlítést. Lionel Messi tette ki a jobb szélre a tizenhatos előteréből a labdát, ez pedig remek meglátásnak bizonyult, a védelem ugyanis elfeledkezett az ott érkező Ousmane Dembéléről, aki egy labdaátvétel után a kapuba gurított, kiegyenlítve ezzel.

statisztika

Az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy vasárnapig megtartja első helyét a bajnokságban a Barcelona, ám akkor a Sevilla megelőzheti őket, hiszen 23 ponttal vágnak majd neki a Valladolid elleni mérkőzésnek, és ha ott nyernek, a Sevilla lesz az új első. A 21 pontos Espanyol is vasárnap játszik, ők az Atlético Madridot érhetik be, vagyis még egy Sevilla-győzelem esetén is előfordulhat, hogy az első öt helyett 3 ponton belül lesz a spanyoloknál, és még a szombaton kínos vereséget összeszedő Real Madrid is csak 6 pontra jönne az elsőtől.

bajnokság

Rovatok